Всички с пари в банките и кредити да се готвят за неизбежното

в България

Всички с пари в банките и кредити да се готвят за неизбежното
Неизбежно е за всички клиенти на банките да се сблъскат с промените.

Изкуственият интелект ще стане все по-чест събеседник.

Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно елементите на изкуствения интелект. Причината – те управляват огромен финансов ресурс. Отражението на новите технологии във финансовата сфера обаче е съществено.

Това стана ясно по време на финансовия форум „Иновации“, организиран от Асоциация „Банка на годината“.

„Банките сравнително консервативно, по-бавно въвеждат елементите на изкуствения интелект.

Правят го предпазливо, с основание – управляват ресурсите на много хора. Това ще даде много голямо отражение върху техния бизнес.

Влиянието върху световния бизнес ще бъде в размер, от внедряването на изкуствения интелект, ще бъде в размер от 3 трилиона до 4,5 трилиона долара годишно.

Тази цифра може да бъде и удвоена спрямо това, в кои области с какви темпове ще се внедри изкуственият интелект“, посочи Валентин Панайотов, председател на Асоциация „Банка на годината“, предава БНТ.

„Много повече фокус има върху генеративния изкуствен интелект, той се използва в различните електронни канали на банките, но все още имаме технология.

bulpress tv

Тя е много мощна и банките търсят най-добрия и подходящ начин да реализират проекти с нейна помощ“, каза Мирослав Вичев, ръководител на компания за платежни услуги.


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе