Божков влезе в съда, посрещнаха го с аплодисменти и гайда

в България

Над сто човека посрещнаха в Съдебната палата Васил Божков.

Те го посрещнаха с аплодисменти при пристигането му в съда. В сградата на Съдебната палата дойдоха симпатизанти на Гражданска платформа „Българско лято“, свързана с Божков. Те опънаха плакати „Справедливост за Божков” и „Не на мълчанието, не на бухалките”.

Божков беше доведен в съдебната зала под засилена охрана и бе посрещнат с аплодисменти от симпатизантите. Във фоайето се чу и звук на гайда. Инициативата бе обявена във фейсбук страницата на формацията „Българско лято“ на бизнесмена.

Софийският апелативен съд гледа жалбата на Васил Божков срещу наложеното му задържане под стража. Решението на съда ще бъде окончателно.

На 26 август съдът остави в ареста Божков по едно от делата срещу него, свързано с хазартния му бизнес. Ден по-рано той се върна в България от Дубай, където пребиваваше и беше задържан на летището в София.

В залата е наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе