Билките: Уникална рецепта с черен бъз за имунитет и срещу рак

в Здраве

 

Чудотворна рецепта за лечение на рак с черен бъз

За рецептата с бъз за лечение на рак са необходими добре узрели плодове бъз, които приличат на боровинки и се берат в края на август и началото на септември. Плодовете не се мият, нареждат се в големи буркани, като се поставя ред бъз, ред захар, докато стъклените съдове  се напълнят.

Последният слой трябва да бъде от захар и да е дебел. Бурканите се покриват с марля, за да може да „диша“. Трябва да се съхраняват на тъмно и да се прецедят след 40 дни.

Последните няколко дни съдържанието трябва да се бърка с дървена лъжица, за да се разтвори добре захарта. Може да се направят 2, 3 или 4 буркани, за да има до другата година.

От сместа се приема по една чаена лъжичка рано сутрин на гладно, 10 минути преди закуска.

Черният бъз е полезен за имунната система и за редица заболявания

Важно е да се знае, че трябва да се берат зрели, черни зърна бъз, защото зелените плодове са отровни.

Лечебният черен  бъз трябва да е мек и тъмен

Целебният черен бъз може да се приема и изсушен.

От вечерта накиснете 15-20 изсушени зрънца (има ги в билковите аптеки) с малко вода, а на следващата сутрин прецедете и изпийте този  коктейл на гладно. Полезно е и  ако се взимат малко сушни плодове бъз сутрин на гладно заедно с чаша вода.

bulpress tv

Друг начин е накисването в 1 л вода на 300 г сушени плодове, разбъркани  с 1 кг мед  и канела (по желание). След това сместа може да се разрежда с вода и да се пие.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на BultimesНие не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.