Адвокат към шофьорите: Задължително давайте биологична проба и не подписвайте протоколи за доброволно предаване на колaта си

в България

Адвокат към шофьорите: Задължително давайте биологична проба и не подписвайте протоколи за доброволно предаване на колaта си
Aдвoкат Силвия Петкова коментираме влезлите в сила във вторник промени в Наказателния кодекс, касаещи транспортните престъпления.

Няколко съвета към водачите на МПС:

винаги, когато се съмнявате в показанията на дрегера за алкохол или на теста за наркотици, дайте биологична проба (кръв и урина).

Това трябва да направите независимо колко настойчиво полицаите Ви убеждават да не давате такава проба (ще стане по – лошо, ако дадете; всичко ще свърши по – бързо, ако не дадете и др. под. – това са полицейски трикове; биологичната проба е Ваше право).

особено важно при положителен тест за наркотици, когато не сте употребили или сте употребили дълго време преди да шофирате: НЕ подписвайте протокол за доброволно предаване на автомобила си. Полицейските служители масово ще се опитат да Ви убедят как имате задължение да го направите или пък, че за Вас ще бъде по – добре.

Няма такова нещо. Отнемането на МПС е мярка, която се прилага с присъдата и не следва да се прилага предварително. Ако желаят да Ви го отнемат на място, това трябва да стане с протокол за изземване.

ВАЖНО! Ако подпишете протокол за доброволно предаване на автомобила си и след няколко месеца биологичната Ви проба се окаже отрицателна, няма да се активира правото Ви на обезщетение за оставането без автомобил. Това е така, тъй като обезщетение се дължи за вредите, настъпили от незаконни актове на полицията. Когато сте предали автомобила си доброволно, не е налице незаконен акт, дори и когато сте били подведени да го направите.

И пак да повторя:

1/ задължително давайте биологична проба;

bulpress tv

2/ не подписвайте протоколи за доброволно предаване на автомобили.

Текстът е от страницата на адв. Петкова във фейсбук.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе