Адвокатът на Божков: Върна се, за да изчисти името си пред съда

в България

Адвокатът на Божков: Върна се, за да изчисти името си пред съда

Васил Божков все още не е дал обяснения пред разследващите, засега се възползва от правото си да не дава показания. Това заяви пред БНТ адвокатът му Георги Гатев.

Предявени са обвинения и по двете дела, които се водят срещу бизнесмена.

„Сега му предявиха постановленията за привличане като обвиняем, по едно от делата, което го наричаме криминално, другото е във връзка с хазарта. И по двете се води като ръководител на ОПГ, но има и други обвинения“, каза Георги Гатев

Мярката за неотклонение на Божков остава 72 часа, като още утре прокуратурата ще се опита да внесе делата за разглеждане в съда с оглед определяне на мярка на неотклонение.

„Направено е искане и за двете дела. Твърде е възможно е да внесат само по едно, вероятно това за хазарта, другото може би ще изчака“.

Адвокат Гатев обясни, че на Божков е връчена призовка и за делото, по което е свидетел, но първо трябва да стане ясно дали ще остане в ареста или не.Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе