8 признака, че бракът може да не е успешен: Скъпата сватба е предпоставка за развод

в Любопитно

Понякога е възможно да се определи дали един брак ще е успешен по доста знаци преди него


И двамата искате предбрачен договор

Ако повече време сте прекарали в уточняване на подробности около предбрачния договор, отколкото за подготовката за семейни пътувания, това не е добър знак за бъдещето на вашия брак.

Различен поглед върху финансите

Ако сте се скарали за пари още през медения месец, вероятно няма да бъдете заедно цял живот. Разногласията относно финансите в началото на брака са свързани с последващо недоволство в брака. Парите са най-важен индикатор за възможността за развод, точно както и заплатите на съпрузите и финансовата сигурност.

Прибързан брак

Изследванията показват, че процентът на разводите е обратно пропорционален на времето, прекарано във връзка преди брака. Двойките, които са били във връзка най-малко три години, имат 39% по-малък шанс да се разведат от двойките, които са били във връзка по-малко от една година.

Различни алкохолни навици

Има голям шанс двойка да се разведе, ако единият от тях пие повече. Според проучванията, разликата в навиците причинява проблемите, а не самият алкохол.

Скъпа сватба

Изследванията показват, че двойките, които са имали по-скъпи сватби често са завършили с развод. Жените, чиито сватби стрували около 20 000 долара имали 35% по голяма вероятност да се разведат, отколкото жените, чиито сватби стрували от 5 000 до 10 000 долара.

Развод сред приятелите или в семейството
Учените твърдят, че тези, които се развеждат влияят на роднини и приятели.

Голямата разлика в годините

Двойките, които имат голяма разлика в годините имат и по-голяма вероятност да се разведат. Съпрузите, между които разликата е десет години, имат 39% по-висока вероятност да се разведат, отколкото тези, които са връстници.

Ако сте били прекалено млади, когато сте се оженили

Двойките, които се женят в началото на двадесетте си години или по-рано, е по-вероятно да се разведат от тези, които са встъпили в брак по-късно.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Pineal Gland-третото око

Pineal Gland-третото око   „Дори след десетилетия и столетия проучвания, човешкият мозък
Отидете горе