5-годишният Гус Дорман има IQ 147, учи японски, химия и пиано

в Любопитно

Гус Дорман прилича на всяко друго средностатистическо 5-годишно дете, но в действителност няма нищо средностатистическо у него. Той има IQ 147 и това го прави член на Менса.


Гус Дорман учи японски език, има интерес в химията и черните дупки

5-годишното американче Гус от щата Илинойс се научило да чете още като бебе. Любимо занимание на хлапето било да пее караоке, така и се научило много бързо да чете. Момченцето знае всички щати, всички държави в света, всички елементи на периодичната таблица и други.

Докато съучениците на хлапето изучават азбуката, той вече чете сериозна литература, а любимо занимание му е да чете вестници и да се информира за събитията, които се случват в цял свят още откакто навършва 18 месеца.

5-годишният Гус има проблеми в училище

Гус Дорман не се справя добре в училище. Неговият баща казва, че 5-годишният му син не може да издържа да седи на едно място по време на часовете, защото му е скучно да учи материал, който вече знае. Затова често има проблеми, когато се държи така и го заплашват с изключване. Родителите на момчето търсят варианти за по-добро и адекватно образование съобразено с развитието на тяхното дете, но все още не могат да намерят такова училище.

Гус използва iTouch още преди да се научи да ходи, а едно от любимите му списания е Wired Magazine, посветено на технологиите и иновациите.

„Той започна да чете, когато беше на 18 месеца“, казва бащата на Гус. „Забелязах че обича да разглежда географски карти, затова сложих пред него една и за една седмица запамети всичко, което имаше на нея. Винаги е бил много умен“.

Тъй като Гус е първото дете в семейството, родителите първоначално смятали, че се развива нормално като всяко съвременно дете. В последствие обаче видяли, че грешат.

Родителите подложили на тест за интелигентност 5-годишното хлапе и резултатите потвърдили техните подозрения. Детето изкарало IQ 147 и е по-интелигентно от 99,98 процента в 7 от 8 категории, показал тестът.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе