10 признаци на интелигентния човек: Как да ви възприемат околните?

в Любопитно

Знаете ли кои признаци показват, че сте интелигентен човек и как хората да ви възприемат като такъв?


Вижте следните съвети и препоръки на психолози.

1. Интелигентният човек не е непременно отличен служител. Умният човек знае какво иска, разбира как да го приложи на практика и го прави.

2. Спретнат и приятен външен вид. Умният човек знае, че по дрехите посрещат. Освен това психолозите твърдят, че привлекателните хора обикновено са по-адаптивни, по-популярни и по-интелигентни – това се нарича хало ефект или ореол ефект.

3. Здрави зъби. Според последните проучвания хората, които се лекуват редовно от зъболекар, се считат за по-успешни и по-умни.

4. Способност да слушате събеседника. Емоционалната чувствителност е също толкова важна, колкото IQ-то. Със слушане и задаване на адекватни въпроси, можете да научите много нови неща.

5. Добра памет. Голяма част от това, което се смята за ум, е просто способността да си спомняте в точното време – да получите правилното знание от „склада“.

6. Дълбоко дишане. За да изглеждате по-уверени, трябва да поемете дълбоко въздух, така че мозъкът да е наситен с кислород. Хората харесват самоуверени хора, защото изглеждат като герои, на които можете да се разчита.

7. Правилна стойка. Изпънати рамене, прибран корем. Повечето от посланията на успеха се основават на езика на тялото. Ако се прегърбвате, хората подсъзнателно ще приемат, че сте мързеливи, срамежливи или глупави.

8. Разширяване на хоризонта. Концепцията за ума предполага откритостта на възгледите. Не слушайте само тези, с които се съгласявате, четете различна литература и изберете тези книги, които не бихте избрали, ако не сте задали конкретна цел. Както се казват, „век живей, век се учи“.

9. Използване на двойни отрицания и „умни“ думи. Независимо дали обяснявате нещо или не, хората няма да се осмелят да зададат въпрос, за да не изглеждат глупави.

10. Културна реч. Спрете да ругаете. Психолозите казват, че хората, които разговарят с неучтиви думи, са по-малко значими.

Източник: e-zdravey.com

Loading...

Виж още публикации на bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Отидете горе