Щях да звънна на Господ Бог и да му кажа да забрани телефоните!

в България

Щях да звънна на Господ Бог и да му кажа да забрани телефоните!

Хората са погълната от телефоните и някак си забравят за другите около тях! Душата на човека не иска кафе или бира, а тя иска душа, с която да се докоснат и да общуват. Всеки от нас има своя стил на общуване и поведение, което силно влияе на това как възприемаме другите и как те възприемат нас.

Мисията, за която всички сме дошли на земята, е тази за общуването.
Това е умението да общуваме както с другите, така и със себе си. Двата процеса са много силно свързани.
Ако има проблем в единия, то често това се отразява и на другия. От кого се учим да общуваме?

От родителите и от средата, която се намира в непосредствена близост до нас. Затова и хората, които са най-голямо предизвикателство за нас, са тези, които най-много приличат на родителите ни. Успеем ли да се справим с авторитета на родителите, то тогава можем ние самите да се превърнем в авторитет и да застанем в силата си. И точни когато сме в силата си ставаме родители и започваме да налагаме авторитет си над идните.

Но днес е друго – вниманието ни е приковано от мобилните устройства и така игнорираме заобикалящият ни свят. По този начин пренебрегваме децата си и любимите си същества, по този начин ние се отчуждаваме и се нараняваме дори.

Ако можех да се обадя на Господ Бог нямаше да му поискам едно Ферари с цвят червен едно за мен и едно за него, а да го помоля да забранят телефоните, защото те ми отнемат семейството и приятелите, те ми отнемат свободата и хармонията с заобикалящия ни свят, те променят света и психиката на хората.

Тези, който контролират публикациите в мобилните телефони те контролират и съзнанието на масите, те контролират всички процеси и политически и икономически, а хората просто не им пука и тяхното его и амбиции се измерват в лайкове и шервания.

Загубили сме пътя от човека към човека и колкото сме по-мобилни ставаме все по-отдалечени един от друг.

bulpress tv

 

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе