Шампанското намалява риска от поява на деменции

в Здраве

Хората, които пият по чаша шампанско три пъти седмично, са по-малко застрашени от деменции.

Учени от Университета в Рединг са установили, че шампанското подобрява паметта и предпазва от деменции.

Върху човешкия организъм най-благоприятно действие има химическо съединение, присъстващо в два сорта грозде – пино ноар и пино муниер. То засилва паметта и намалява риска от затруднено функциониране на мозъка.

Антиоксидантите в шампанското помагат за намаляване на кръвното налягане и сърдечните проблеми.
Шампанско се използва и при някои масажи и тонизирища маски за лице. То прави кожата по-мека и подобрява тена, премахвайки червените петна.

Шампанското предпазва от деменции

Шампанското е пенливо вино, произведено чрез вторична ферментация. Наименованието му произлиза от френската провинция Шампан и то следва да се използва единствено за вината, произведени по традиционната технология.

Гроздето, предназначено за такова производство, се прибира обикновено по-рано, когато съдържанието на захари е по-малко, с нивото на киселините – по-високо. Това прави шампанското и по-диетично.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе