Чудодейно: Бирена мая за пречистване, здрава коса и стройна фигура

в Здраве

Бирената мая чисти кожата и организма от токсини, тонизира и помага за стройна фигура

Бирената мая се препоръчва за всички възрасти, тъй като предпазва черния дроб, очите, кожата, помага за изчезването на акнето, премахва умората, поддържа баланса на чревната флора, предотвратява гаденето, облекчава храносмилателни проблеми и стимулира намаляването на теглото.

Най-добре консумирайте суха мая с малко вода по време на основното хранене, защото така организмът напълно я оползотворява.

Дневната доза бирена мая трябва да е между шест и десет грама, разделена на три равни части
Бирената мая съдържа главно сложни захари и е подходяща за използване и от хора с диабет.
Маята е отличен помощник за регулиране на холестерола. Тя представлява естествен антибиотик, който контролира бактериите, които биха могли да бъдат вредни за организма.

Бирената мая се използва в услуга на красотата, особено за красота на кожата. Помага срещу акне, възпаления и инфекции на кожата. Укрепва зъбите, ноктите и косата.
Също така има и противораково действие.

ХАПВАЙТЕ БИРЕНА МАЯ ЗА ЗДРАВЕ
Рецепта за филийки с пастет от бирена мая, леща и магданоз.

Сварете лещата, смесете с бирена мая, сол, чер пипер, магданоз и намажете на пълнозърнести филийки.

bulpress tv

Тонизираща маска с бирена мая
Бързо ще възтановите свежестта на кожата си със смес от 1 краставица, 2 с.л. кисело мляко и 4 с.л. бирена мая. Разбийте добре тези съставки и нанесете получената каша върху лицето. Останете с маската около 30 минути, след което я отстранете внимателно със салфетка.

Изглаждаща маска с бирена мая за копринена кожа
За да стане кожата мека като коприна, е необходимо да смесите 4 с.л. бирена мая с лимонов сок. Получената смес трябва да бъде като гъста каша. Нанесете маската на лицето за 30-ина мунити, след което измийте с хладка вода.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе