Утре Мая Манолова прави акция „Събуди се, ЦИК!”

в България

Утре Мая Манолова прави акция „Събуди се, ЦИК!”
Манолова в понеделник подаде в ЦИК заявление за присъствие на заседанието на ЦИК във вторник в 10,00 ч.

Утре, 18 август, от 7,00 ч. председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова заедно с активисти на „Изправи се.БГ” и участници в протестите започват акция „Събуди се, ЦИК, за машините!”

Акцията започва в 7,00 ч. сутринта пред ЦИК, където трябва да се проведе заседание на комисията.

Настояваме референдумът и предсрочните парламентарни избори да бъдат произведени чрез машинно гласуване, както е записано в Изборния кодекс, като ние подкрепяме и машинното, и дистанционното електронно гласуване, каза Манолова в понеделник пред президентството, докато внасяше апела си към Румен Радев да инициира референдум заедно с предсрочните избори.

За последен път се обръщаме към Борисов със 7 представители в ЦИК, към Нинова с 6 представители в ЦИК, към Карадайъ с двама представители в ЦИК, към „Обединени патриоти“, „Демократична България“ и „Воля“, които има по един представител.

Незабавно да внесат процедурата за обществена поръчка за закупуване или наемане машини за гласуване, категорична е Манолова днес, като даде ултиматум на ЦИК до края на деня в понеделник да се обяви обществената поръчка, която е подготвена, но не се публикува.

Манолова подчерта, че в противен случай няма да има честни избори и държавата ще се превърне в София-2 – изборите ще се правят от групировките, от мутрите, от подземния свят, както беше в София и в други градове на последните местни избори, за които специално с решение на парламента машинното гласуване беше отменено.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе