Удължаване на миглите: Бъдете много внимателни с тази рискова процедура

в Здраве

Мигли до небето – мечта на всяка жена! Сега все повече и повече дами удължават миглите си. Това е така, защото спестяват време за грим сутрин, а изразът веднага придобива известна загадъчност и чар. Но тази процедура има обратна страна. Освен стриктната грижа за клепачите и миглите, все още има много трудности и опасности, които наистина са важни.

Възпаление на окото, гъбички, демодекоза (акари)… Какво ли не виждат лекарите на клепачите на фенките на удължаване на миглите.

Но не само козметиците са виновни. Самите жени допринасят за развитието на различни заболявания. Вижте как да избегнете инфекции при удължаване на мигли.

Как да възстановите миглите след удължаването?

В интернет можете винаги да прочетете отзиви и да видите работата на даден специалист. И, разбира се, не очаквайте нещо добро от човек, който работи вкъщи след като получи „диплома“ за преминаване на курсове и използва материали от Китай. Както знаете красотата изисква инвестиции.

Винаги обръщайте внимание на марката и датата на годност на лепилото, използвано за залепване на миглите. То трябва да бъде сертифицирно и хипоалергично. Освен това проверете дали козметичката разполага с всички дезинфекционни консумативи.

През целия период на растеж вашите мигли са изложени на агресивното действие на лепилото. То нарушава храненето на луковиците, което променя структурата на космите. Те стават по-тънки, по-къси и редки.

Ако все още сте решили да увеличите миглите си, тогава спазвайте правилата.
Правила за грижа за миглите след удължаване

bulpress tv

Не търкайте очите си и не докосвайте миглите с ръце, опитайте да не спите с лице върху възглавницата.
Измивайте се с водни продукти, които не съдържат мазни вещества. Да, измиването е много важно, а също и гребенът за мигли със специална четка. В противен случай ще се натрупат мръсотия и бактерии.

Не използвайте памучен тампон и други влакнести материали, те могат да създадат проблем с миглите – ще бъде много трудно да се отстранят, а и могат да предизвикат дразнене.
Не слагайте на удължените мигли спирала. Изключение е специално разработената водна маскара, която се прилага само от средата на миглите до върховете им.

В менюто си включете задушени или пресни зеленчуци и плодове. Салатите винаги трябва да бъдат подправени със зехтин или ленено олио. Можете да започнете да приемате витамини А и Е.
Коригирайте миглите поне веднъж на 3 седмици! Спестяването е във ваш ущърб. Тази точка е най-важната.
Използвайте препарат за защита на лепилото от въздействието на околната среда.
След време направете почивка, за да възстановите естествените мигли. В този период нанасяйте рициново масло преди лягане. По-добро средство още не се е появило.

Имате две възможности: внимателно да се грижите за миглите или изобщо да не се ги удължавате.

Източник: e-zdravey.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе