Топ 5 на най-романтичните животни в света

в Любопитно

Всички учители по биология в някакъв момент трябва да предупредят учениците си да не антропоморфират природата, с други думи, да не предполагат, че естественият свят се държи като хората. Клетките, вирусите и бактериите не „искат“ нищо. Те действат съгласно правилата за стимулиране и реагиране. Дори животните, включително хората, най-вече следват биологичните императиви.

Но понякога, когато разглеждате друг вид, не е възможно да не му се приписват човешките мотиви. Тъй като много хора не са романтици, може би е изненада, че някои животни са. Ето 5 животински вида, които са романтици.

5. Устоноги

Устоногите са очарователни същества. Някои от тях са хищници с толкова голяма сила, че могат да създават високи температури и дори светлина. Те използват тази сила за зашеметяване и убиване на плячката си. Те също имат очи, които могат да видят много повече цветове, отколкото хората са способни. Мъжките са склонни да са по-цветни, вероятно, за да задоволят своите жени, които с огромните си очи са в състояние да оценят това, което виждат.

Необичайно за безгръбначните, устоногите обикновено са моногамни. Веднъж жената е избрала своя партньор, на базата на неговата ярка украса, тя ще приеме пакета от сперма, който той й предава. След това тя пуска яйцата си и се опложда от сперматозоидите. След това прибира яйцата обратно в дупката, в която живее, където ще ги пази, ще ги почисти и ще се увери, че получават кислородна вода. Бащата има ограничено участие и майката няма да яде, докато яйцата не се излюпят. Въпреки това отпадане на задължението, двойката ще остане заедно

4. Морски кончета

bulpress tv

В животинския свят има малко бащи, които участват в развитието на потомството си като морското конче. Преди мъжко и женско морски конче да станат двойка, те прекарват до няколко дни танци един около друг. Това може да се свърже с нас хората, въпреки фактът, че морските кончета се оказва, че имат изненадващо висок процент на чифтосване между един и същи пол.

Морските кончета се подреждат, а женската използва свой специфичен орган, за да постави яйцата си в торбичка на корема на мъжа. При всяко чифтосване могат да се прехвърлят до 1500 яйца. Мъжкото морско конче, след това инкубира яйцата, докато се излюпят. Щом оставят яйцата си, малките морски кончета са си самодостатъчни.

3. Бонобо

Хората в отношенията си могат да открият, че страстта към партньора им намалява и сексът става все по-далечен. Бонобосът е един от най-близките живи роднини на човечеството – споделяме с тях 98,6% от нашата ДНК. За разлика от силните хора, бонобосите са извадили секса от спалнята и го правят в ситуации, които на нас никога няма да ни се случват.

Женските бонобо имат доминиращо място в своето общество и използват сексуални действия за облекчаване на социалните взаимодействия. Когато женските бонобо се сблъскат с висока стресова ситуация, те започват генитално докосване, за да убедят хората около тях за своето място в йерархията. Докато две съперничещи групи шимпанзета често ще се бият помежду си, ако влязат в контакт, бонобосите ще разсеят напрежението, като извършват впечатляващ набор от сексуални действия един на друг. Правят любов, а не война.

2. Голяма птица носорог

Голямата птица носорог е голяма птица от горите в Югоизточна Азия, която развива моногамни връзки. Това, както видяхме, не е толкова необичайно.

Преди да си изберат партньор, женските ще гледат двубои на мъжките, докато не се убедят. Веднъж след като този подбор приключи, двойката птици са създава гнездо, което обикновено е в кухо високо в дърво. Двете птици се обличат, а жената започва своята уникална форма на декорация на интериора. Използвайки собствените си изпражнения и тези на партньора си, тя ще издигне стена, която ще ги запечатва вътре. Зад тази стръмна стена женската снася яйцата и ги мъти. Има малка празнина в стената, през която мъжкият доставя храна.

Пет седмици след излюпването на яйцата, женската остава зад заградена с бебетата си, зависейки от партньора си за храна. След това тя напуска, но децата все още не са готови да избягат от гнездото, така че свалят стената с помощта на собствените си изпражнения. Само след още две седмици, семейният дом ще бъде разбит.

1. Риба балон

Когато гмуркачите край бреговете на Япония откриха сложни модели в пясъка на морското дъно, те нямаха представа кой или какво ги е създал. Десетилетие по-късно, строителите на тези геометрични пясъчни планове са разкрити, това са скромните риби балон. Мъжкият е дълъг около 13 сантиметра, но той ще изгради пясъчна структура до 2,1 метра. И той прави всичко това, за да привлече приятели.

Мъжките правят структурите, като притискат малките си перки към пясъка и побутват пода с носовете си. За по-нататъшното украсяване на конструкцията мъжът ще вземе черупки и ще ги постави на хребетите. Тъй като мястото е направено от пясък, мъжкият трябва постоянно да го поправя, тъй като приливът заплашва да го унищожи. Всяко усилие се отплаща, когато спечели вниманието на другарка. Никой не знае какво точно привлича женската, но със сигурност показва, че понякога трябва да се положат усилията.

Източник: top5bg.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе