Топ 5 на най-мистериозните музиканти на всички времена

в Любопитно

Някои музиканти притежават повече от харизма и талант. Те са загадъчни. Те карат хората да шушукат за сделки с дявола. Някои от тях са се превърнали в легенди грабващи вниманието ни и днес.

5. Робърт Джонсън

Член на клуба 27 е блус легендата Робърт Джонсън. Музикантът е починал през 1938 г., след като е отровен.

Джонсън винаги е искал да свири на китара и блус, но не беше много добър. Една нощ, той си отиде, след което се върна променен. Според приятелите му, изглежда той е придобил майсторството на китарата през нощта, и когато те го попитали какво е направил, Джонсън им казал, че се е срещнал с дявола на кръстопът (кръстовището е в Мисисипи, хората все още посещават това място). Дяволът е настроил струните на китарата и е дал на Джонсън талант в замяна на душата му. Джонсън написа песен, озаглавена „Me & the Devil“ и слуховете за неговата сделка никога не утихнаха.

4. Николо Паганини

Слуховете и митовете около Паганини са безкрайни. Роден е през 1782 в Италия и започва да свири на цигулка на петгодишна възраст, Паганини се превръща в една от първите рок звезди. Той направи първия си нервен срив на 15, бил е пияница, комарджия и женкар, и без съмнение е един от най-добрите музиканти, свирещи на цигулка (свири 12 ноти в секунда). Неговото умение започва да кара хората да се съмняват, че той е син на дявола. Паганини беше много висок, слаб, блед и с дълъг нос. За устните му се говореше, че притежават язвителна усмивка и за очите му, че горят. Двойници на Паганини бяха забелязани в публиката или понякога видени на сцената.

bulpress tv

Друг слух твърди, че той е убил една жена, и е приковал в капан душата й в неговата цигулка, а също така, че е използвал нейните вътрешности като вечни струни. Преди да умре, той се обърна към свещеник за последно причастие, и след смъртта му, той не е бил погребан в гробищен парк.

3. Сид Барет

Сид Барет, чието истинско име е Роджър Кийт Барет, беше един от основателите на сюрреалистичната рок група Pink Floyd. Барет е певец и китарист, но остана само две години в групата. Поради прекомерната употреба на наркотици, той започва да развива шизофрения и да халюцинира. На един концерт, Барет се опита да оформяте прическата си със стилизиращ продукт. Когато той се появи на сцената, осветлението направи химична реакция с крема, и половина от лицето му се стопи.

След като той трябваше да се откажат от Pink Floyd, той започна отново с банда на име Stars. Stars никога не е била изключително успешна група, но един много зловещ слух се нарежда около един от техните така и не публикувани албуми, The Melting Lady. В една от песните, “ Two Little Towers“, Барет, както се твърди, говори за кули, които се разпадат през 2001 г. Не само, че той предвижда 9/11, но и собствената си смърт през 2006.

2. Джими Пейдж

Джими Пейдж беше китарист в Led Zeppelin. Цялата група е често свързвана със свръхестествени връзки, носи се слух, че тримата членове на групата са сключили сделка с дявола. За една от най-известните песни на всички времена, „Stairway to Heaven“, се казва, че съдържа поклонничество пред дявола, нека си припомним изречения като: „Oh, here’s to my sweet Satan“.

Извън групата, Джими Пейдж е този най-дълбоко свързан със свръхестествените практики. За Пейдж е известно, че е почитател на Алистър Кроули и дори е купил бившата му резиденция, която се намира в близост до езерото Лох Нес, но излезе от къщата, защото твърди, че е бил преследван (не заради Кроули, а заради бурната си минало).

1. Дейвид Боуи

През цялата си кариера, Боуи винаги използва метафората на падащата звездата. Той беше Ziggy Stardust, човекът, който падна на Земята. С неземния му поглед и музика, не е трудно да се разбере защо хората често мислят, че той е дошъл директно от космоса.

Има безброй спекулации над последния му албум Blackstar и песента „Lazarus“, със скритите послания на Боуи, идващи от мъртвите в текста (Лазар е библейска фигура, възкресен от Исус). Известно е, че в младите си години Боуи е бил много се заинтересуван от Kabballah (корени в юдаизма, Kabballah е фондация на мистична или религиозна интерпретация), и той е почти обсебен защитник на пентаграми. Нещо повече, Боуи беше много се заинтересуван от Алистър Кроули и дори го споменава в песните си (като “ Quicksand „, 1971 г.). Всичките му мистериозни интереси, накараха хора много скоро след смъртта му да мислят за възможността, че Боуи не е мъртъв изобщо, а в Интернет е пълно с теории за сатанински и религиозни символики в неговите видеоклипове. Слуховете за Дейвид Боуи, че е инсценирал своята собствена смърт не утихват, и хората все още се опитват да дешифрират всички съобщения, скрити в неговото изкуство.

Източник: top5bg.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе