Топ 10 на най-добрите суперхрани за пролетта за жизненост

в Здраве

Моята храна – моето здраве“

Пролетните суперхрани могат да ни дадат енергия, сили за нови начинания, да забързат метаболизма и да подобрят настроението ни.

Храната, която приемаме, е изключително важна за нашето здраве. С това какъв вид храна консумираме, можем да повлияем много на нашето здравословно състояние. А суперхраните се отличават като едни от най-добре отразяващите се на организма.

Топ 10 на най-добрите суперхрани:

1. Орехите като суперхрана
Орехите подобряват значително настроението на човек. Те съдържат аминокиселината триптофан, която помага на организма да отделя хормона на щастието – серотонин и да намали стреса.

2. Аспержи
Макар аспержито да не е особено популярно в България, то е изключително полезно за човешкия организъм. Може да се намери в големите супермаркети. Аспержито е богат източник на витамин В и помага за справянето с депресиите.

bulpress tv

3. Пресният чесън
Пресният чесън съдържа алицин, съставка, която кара мозъкът ни да чувства ситост и предпазва от преяждане.

4. Варива
Варивата намаляват килограмите, тъй като организмът изразходва енергия за тяхната преработка.

5. Спанак
Спанакът е добър източник на желязо и чудесна суперхрана. Той е много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо. Спанакът доставя кислород в червените кръвни телца, което е важно за доброто функциониране на организма.

6. Артишок
Артишокът дава енергия на тялото и поддържа в чудесно здраве сърдечно-съдовата система. Това, че е богат на магнезий, го прави много полезен, тъй като този минерал участва в над 300 от биохимичните реакции в тялото.

7. Сьомга
Сьомгата е източник на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията на организма, а това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

8. Ягоди
Ягодите са антиоксидант, който помага на кожата да се възстанови след замърсявания и влиянието на ултравиолетовите лъчи.

9. Яйца
Яйцата помагат за подобряване на паметта.
Жълтъците са богат източник на холин, който е ключов компонент за поддържането на добра памет.

10. Боровинки
Боровинките са чудесни за паметта, те помагат на тялото да е в добро не само физическо, но и ментално здраве.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе