Тайната на ароматното кафе не е нито в сорта, нито в кафеварката

в Любопитно

Къде се крие тайната на ароматното кафе?

Забравете луксозните уреди за кафе, купуването на скъпи зърна кафе или специални техники за смесване, защото за добрия вкус на кафето, най-голяма роля има водата, показа проучване на британския университет Бат.

В проучване, проведено във Великобритания, химикът Кристофър Хенди анализира точния състав на кафето, което преди това е дал на доброволци за тестване.

Дори и да се използва един и същ сорт, кафето може да има напълно различен вкус, ако се свари в различна вода, заключиха учените.

Най-добър вкус има кафето, направено с относително твърда вода, която има по-голямо количество магнезиеви йони

Магнезиевите йони в твърдата вода стимулират освобождаването на аромата от кафето, пише Дейли Мейл.

bulpress tv

Различни видове соли, които съдържа твърдата вода, предизвикват освобождаването на хубавия аромат на кафето, поради което дори и най-скъпото кафе не би било толкова вкусно и ароматно, ако се приготвя с мека вода.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе