Спортна мотивация – за нов и по-добър живот

в Самоусъвършенстване

В днешно време животът минава бързо.

Накъдето и да погледнете, всички бързат и се опитват се изкачат до върха на кариерата си. Някои напротив, толкова са заети покрай семейството, че престават да забелязват какво се случва наоколо.
При така установен начин на живот няма време за почивка.

Хората се изтощават и започват да нервничат. Стават податливи на заболявания, които ги превръщат в нетрудоспособни. За проблеми със здравето могат да сигнализират главоболие, безсъние, умора, излишни килограми. Ето защо трябва да се спрем за малко и да се заемем със здравето си, докато не всичко е загубено.

Някои хора смятат, че имат голям потенциал и силна воля. Но, за да се проявят трябва да направят първата крачка, която е най-сложна.

Опитайте!

Достатъчно е да отделите около 1 час на ден за спорт. Това ще ви осигури позитивна нагласа за целия ден. За начин на живот включващ спорт не е достатъчно само да се храните и да спите добре.

Какъв пълноценен живот е възможен без спорт?

bulpress tv

Трябва да се натоварвате физически.
Но без мисли, че от следващия ден, седмица, понеделник трябва да започнете да спортувате или да се отървете от вредните навици няма да минете. Това ще са само мисли, трябва да пристъпите към действие! И за да преминете от мисли към действие трябва да изпълните няколко неща.

Спортна мотивация – трябва да търсите…

Първо трябва да намерите мотивация, която да е в състояние да ви накара да започнете да спортувате. Мотивация може да възникне в съзнанието на човек докато се занимава с нещо друго. За да откриете мотивация за спорт трябва да надникнете в себе си. Вътре в себе си всеки човек може да открие мотивация за извършването на едно или друго действие, важното е да започнете да търсите.

Онова, което може да заинтересува всеки от нас е, че физическата активност забавя процеса на стареене.

Има различни видове мотивация. Някои се вдъхновяват от тренировките в зала, други харесват водните видове спорт, други се радват на танците, а някои на аеробиката. Има и такива, които казват, че времето не им достига. Но всеки има време. Освен това да намерим 3-4 часа на седмица не е толкова сложно. Все пак става въпрос за нашето здраве. Така, че първото, което трябва да направим по пътя към новия си начин на живот е да се мотивираме.

След намирането на мотивация трябва да направим първата крачка, дори да е неуверена е стъпка към постигането на целта. Първата стъпка може да е покупката на спортни обувки, спортен екип, месечен абонамент и други.

Първа стъпка – купете си спортни обувки

Най-добре е да си се представите отстрани в онзи образ, който най-силно ви мотивира. Такава представа при редовни тренировки ще е най-добрата мотивация. И ако целта е поставена, а стъпките по пътя към нея се изпълняват, то мечтата ще бъде изпълнена.

Има хора, които, преди да започнат да спортуват се снимат. Правят го, за да сравняват себе си в миналото и бъдещето. Но няма смисъл да сравнявате снимките всеки ден, защото може да не забележите резултатите и да се откажете от спорта просто от отчаяние.

Не бързайте!

Нещата няма да се случат от днес за утре. Ще е необходим някакъв период от време. Важното е да не си поставяте за цел да постигнете идеална фигура за два месеца. Това от една страна е нереално, а от друга страна не е и безопасно. Трябва да започнем плавно, без да претоварваме организма.

Стъпките към целта могат да са малки, но по-важното е, че пристъпвате напред. Освен това, когато стъпките се правят ежедневно пътя към целта идва бързо. И в края на краищата, нито един спортист не може да се похвали с това, че е успял да постигне резултати много бързо и без особени усилия.

Важно е да помните: в началото на пътя всеки прави грешки.
Това не е фатално при спорта. От всеки неуспех в живота можете да научите нещо, най-важното е да не се предаваме и да не губим мотивация. Колкото по-адекватно е бил възприет този неуспех, толкова по-добре.

Също така трябва да се движим към реалната си цел, която не изисква спортуване по 6 часа на ден. А и организмът ни няма да издържи на това издевателство. Появява се апатия и нежелание да правим каквото и да било. Трябва да тренираме толкова, че да не си навредим.

Ако работният ви график не съвпада с работния график на фитнес залите, не унивайте. Много хора намират изход от това положение като купуват уреди за вкъщи. Но без удоволствие тренировките няма да продължат дълго.

За да присъства спорта в начина ви на живот, трябва да получавате удоволствие от него.

За по-ефектнивни тренировки голяма част от трениращите водят специални спортни дневници. Доказано е, че при водене на дневник резултата от тренировките се повишава двойно.

Тоест в специална тетрадка трябва да водим следните записки: кога е започнала тренировката, колко упражнения са били направени. На следващата тренировка трябва да се опитаме да постигнем нов рекорд. Това е много удобна система, с помощта, на която можем да правим подробен план на тренировките си.

Спортувайте, търсете нови маршрути за разходка, тичайте и получавайте наслада от всичко това. Така ще можете да постигнете своите цели. Ще настъпи момент, в който приближавайки се към огледалото ще видите не онзи пълничък и пухкав човек, а добре оформен спортист.

Източник: cvetitaherbal.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Самоусъвършенстване

Косово и Крим

Косово и Крим   Два свята на християни и мюсюлмани – единият
Отидете горе