Системата на Facebookо – предпоследна стъпка преди апокалипсисът

в България

Системата на Facebookо - предпоследна стъпка преди апокалипсисът


Facebooko това е част от вносната Демокрация и свободата на словото в една обединена Европа. Истина ли е, че има служби, които следят какво става в социалните мрежи? Алгоритъм, който следи за поведението на потребителите. Алгоритъм, който търси потенциални терористи и следи за заплахи. Алгоритъм или изкуствен интелект, който определя правилно и неправилно, който казва кое нарушава стандартите на общността и кое не, кое е морално и кое не е. Свободата на словото във всичките му форми като звук и картина, като текст и изображение като начина за комуникация отдавна не е съществува. Има си служби, които следят службите – СЛУЖАТ на някого! Правителството ни се грижи за доброто име на политиците, за техният имидж и за настроенията на масите.

Тези настроения най-добре са изявени в социалните мрежи. Именно тук е фокусът за контрол. Методите за влияние са много – изтриване на групи, страници и профили, блокирането им временното или ограничаване за споделяне и за видимост на публикациите, а това, което ласкае във Facebooko – Боко е с висок приоритет и това, което го критикува обаче е невидимо.

Your video is partially muted Само вие можете да виждате това.

От Facebooko ви слагат този надпис, но може и да не ви предупреждават, те не са длъжни да го правят. Има ли правителството контрол над социалните мрежи, отговорът е ДА! Покрай закони с борба с тероризма и следене за детска порнография се делегират права на хора с огромни сфери на влияние над социалните мрежи. Тук трябва да си зададем въпроса след като хора стоят зад алгоритъма и тези хора могат да изтрият личният ви профил и имат достъп до личните ви чатове и снимки тези хора как могат да използват тази информация срещу Вас и вашите близки?

Тези хора как се назначават и на кого служат? От промишлен шпионаж до търговия с лични данни та чак до компроматни сделки! Тези хора имат контрол над вас и вашите съдби. Тези хора изтриват профилът ви, в който е целият ви социален живот – приятели, контакти, снимки, видеа, събития, всичко и не носят отговорност за това, което ви причиняват в личен, професионален и емоционален план.

Разговаряли сме с професионални администратори и модератори от екипът на информационна агенция Булпресс и те казаха „ние няма как да водим информационна война във Фейсбук със самият Фейсбук, но на практика правим всичко възможно новините да бъдат доставени напълно безплатно до хората“. Никой не си задава въпроса какво и колко струва това и кой плаща сметката на финала. Образно шеговито наричаме системата на Facebookо – Цензура, но зад тази цензура стоят хора, които никой не им търси отговорност за делата, никой не знае кои са и как използват системата. Алгоритъм за разпознаване по снимка, алгоритъм за разпознаване на гласа, алгоритъм за локализиране на IP адрес и устройство. Алгоритъм за ключови думи и техните синоними. Алгоритъм за разчитане на текст в снимка. Много са алгоритмите, които се използват за следене и контрол.

Тези хора имат достъп не само до данните Ви, но и до персоналните устройства, който ползвате като най-често това са телефони, таблети, лаптопи и персонални стационарни компютри и достъп да периферни такива, които използват WI FI като принтери и всякакви такива! Тези хора контролират и тях като имат достъп до микрофони и камери – какво виждат и какво чува в реално време и къде е моралната и етичната граница за това никой не говори? Европейски център за защита или борба с хибридната война, борба с фалшивите новини и както и да го наричаме все едно и също – контрол над вас и вашият виртуален и реален свят. Чудите се понякога защо, ако разглеждате някакъв продукт за закупуване било детска количка или въдица за риболов после във всички реклами ви зарежда такива продукти?

Вече няма да се чудите, че вие сте били обект на интерес от даден алгоритъм, който комуникира с други такива и информацията за вас като потребител е изтекла към глобалната машина. Мария Габриел говори за дигитализация и свръх мощен компютър, сещайте се сами за какво говори. Системата на Facebookо не е измислена от Боко нито от Мария Габриел, нито от Цветан Цветанов, а те са просто имена, които искат да се пришият към глобалната система за контрол и манипулация на потребителите.

bulpress tv

Ние не сме хора, ние сме не сме живи индивиди, които имат чувства и съдби, а ние сме просто потребители. Дори и от ООН имат съкращение на живият човешки ресурс, които досега изследваше информацията за природни катаклизми и проблеми в дадени региони, а сега ще бъдат заменени с алгоритъм, който ще решава съдбите на големи групи хора, който ще решава кое е приоритетно и кое не, кое е важно и кое не е като това се прави с една едничка цел – алгоритмът няма чувства и не страда от емоции и ценности чисто човешки. Безскрупулната системата на Facebookо няма да има милост както и правителството ни няма да има милост към никого.

След това ще дойдат чиповете и имплантирането им и там някъде ще има някой, който с едно натискане на бутон може да ви заличи, засега това става само в социалните мрежи докато привикнем. Един ден всеки един ще може да бъде ликвидиран, защото нарушава стандартите и правилата на правителството ни. Борихте се срещу Диктатурата, а сега какво е?

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе