Северният братовчед на Бермудския триъгълник

в Любопитно/Мистерии

По земното кълбо са разпръснати загадъчни места, които се славят с необясними изчезвания.

Едно от тях е Мичиганският триъгълник – северният братовчед на Бермудския триъгълник. Той се намира в центъра на езерото Мичиган, простряло се между щатите Илинойс, Мичиган, Индиана и Уисконсин в САЩ. В опасния триъгълник на огромния сладководен басейн са изчезвали безследно моряци, както и цели самолети. Някои капитани на кораби докладват, че когато плаваш през Мичиганския триъгълник времето спира, а в други случаи се забавя или пък се ускорява. Кораби и поне един самолет – такива са трофеите на този регион.

Сред най-странните от мистериите е изчезването на шхуната Томас Хюм на 21 май 1891 г. Тя плавала празна от Чикаго до Масгън, за да натовари дървен материал. Седем моряци, включително и капитанът Джордж Албрехт, се изгубили с кораба. Въпреки че езерото е претърсено щателно, нито пръчка от дървен материал или парче от плавателната развалина някога са били открити. Изчезването на Хюм е нерешено до днес.

През 1921 корабът „Роза Бел“ бил открит да плава празен в триъгълника, без 11-членния си екипаж. Останките са открити преди няколко години от ферибот Grand Trunk Ann Arbor № 4 . Капитанът на ферибота разказва, че шхуната изглеждала по начин, който подсказва сблъсък с друг кораб. Такъв обаче не е открит. Тайната на това, което се е случило с „Роза Бел“ никога не е решена.

През април 1937 година капитан Джордж Донър изчезва от своя товарен кораб „Макфарланд“ безследно. Корабът се насочил към Вашингтон. По време на рутинна доставка на въглища, корабът на Донър преминава през Мичиганския триъгълник. Капитанът се оттегля в каютата си като заръчва на екипажа да го събудят когато достигнат пристанището. Това трябвало да бъде около 18.00 часа. Когато след три часа го потърсили, Донър бил изчезнал. Въпреки че каютата му била заключена отвътре.

Няколко години по-късно, през 1950 година самолет на „Нортуест еърлайнс“ изчезва над Мичиганския триъгълник при полет от Сиатъл до Ню Йорк. Цялата машина, заедно със своите 58 пътници, сякаш се изпарява във въздуха. Нито самолетът, нито някой от пътниците или каквито и да са останки от този полет не са намерени никога, въпреки усиленото издирване, проведе но от бреговите служби.

Въпреки мистериозните изчезвания тук, хиляди правят пътувания през Мичиганския триъгълник всеки сезон. Наблюдаваните в района НЛО и други странни аномалии в небето са причина Федералната авиационна администрация да включи езерото в каталог на наблюдаваните обекти.

bulpress tv

Източник: bghelpforum.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе