Само три ореха на ден правят чудеса за нашето здраве. Опитайте!

в Здраве

Има много рецепти с орехи, които могат да бъдат изпълнени.

Орехите могат да се консумират сурови или печени. Използвайте ги в допълнение към сладолед, различни видове салати, сладки и други!

Можете да използвате малки зелени орехи, за да си приготвите сиропи, екстракти и тинктури.

Орехите са едни от малкото плодове, които съдържат омега-6 мастни киселини. Както вече знаете, тези мастни киселини са наистина необходими на нашия организъм.

Важно е да се знае, че ако ядете една шепа орехи на ден ще си осигурите необходимите омега-3 мастни киселини

Орехите са особено ефективни, когато става въпрос за противоракови битки и това е доказано чрез многобройни тестове.

Убеждението, че ядките не трябва да се консумират от пълни хора не е вярно, защото, напротив, орехите намаляват триглицеридите и холестерола. Орехите са от голяма полза за възрастните хора, но тъй като те пазят сърцето здраво и намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Орехите също имат свойството да ви помогнат да се отпуснете и да заспите по-лесно, пазят костната структура по-здрава и помагат за регулирането на телесното тегло.

bulpress tv

Благодарение на съдържащи омега-3 мастни киселини и антиоксиданти орехите намаляват риска от рак на гърдата при жените

Мъжете също се нуждаят от орехи, защото те увеличават сексуалната активност. Уролозите препоръчват изяждането на 3 ореха на ден. Препоръчваме ви да си направите вкусна и спираща дъха „секси салата“ (1 чаена чаша счукани орехи, малко масло и мед).

Орехите предпазват от анемия, образуване на камъни в бъбреците и заболявания на щитовидната жлеза

Листата от орехите могат да се използват при възпалено гърло – в един литър вряща вода запарете 100 грама орехови листа. Трябва да се прави гаргара с тази смес при възпаление на гърлото.

Можете да добавите отвара от орехови листа и във ваната. Това помага при лечение на рахит, лишеи и струпеи, също при прекомерно изпотяване на краката и възпаление на гениталиите.

За здрава коса и срещу пърхут масажирайте главата си със смес по следната рецепта: 200 гр. изсъхнали счукани зелени орехи се слагат в половин литър червено вино и половин литър зехтин.

Ореховите ядки са много полезни за бременни жени, защото те имат положително влияние върху развитието на мозъка на бебето. Също така се препоръчват на хора, които имат ниско кръвно налягане, за правителен растеж при децата и за повишаване на имунитета.

Отвара от орехови листа

Използвайте я, за да си помогнете за лечение на акне и при косопад. Тя също е много полезна за диабетици и хора със слаби нерви.

Пресни орехови листа могат да бъдат използвани като покритие за по-бързо зарастване на рани и може да се използват за приготвяне на силен чай, с който можете да масажирате скалпа. Този вид чай може да се използва за лечение на възпаление на гърлото, паразити в червата, хемороиди.

Орехите са в помощ при проблеми с кожата

Ореховите листа могат да помогнат при лечение на кожни проблеми като струпеи, прекомерно изпотяване на краката, изгаряния и други подобни заболявания. Тези листа също са добри за да се отървем от домашни вредители като мравки и хлебарки.

Хората, които страдат от язва на стомаха, проблеми с жлъчката или чернодробни проблеми трябва да внимават с орехите.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе