РОБИ, отчаяни и изоставени!

в България

РОБИ, отчаяни и изоставени!


Роби, отчаяни и изоставени, родени в робство и умиращи в робия! Това сме ние. Оковани здраво от своите пороци, мечти, надежди и блянове! Та нали за това търпим всичките несгоди и нищети! Все чакаме и се надяваме, да дойде нашето време, да удари нашия час, да се случат нашите планове и кроежи, да ударим келепира. Така минават дни, месеци, години и живота ни дори! Какво оставяме след НАС и зад НАС?
Разруха, алчност, злоба, вражди, бетон, отрова или НИЩО!
Преди е имало култура. Писатели, мечтатели, поети, философи, които и до днес четем в захлас макар и да са минали хилядолетия!
Имало е художници, архитекти, склуптори, строители, пред чиито творби и днес немеем!
Преди хиляди години, нашите предци са имали канализации и парни бани!
Днес имаме септични ями и ходим мърляви- кирливи! Най страшното е в душите. Те са толкоз черни, мръсни и кирливи! За туй сме роби, отчаяни, изоставени и оковани!

Никой не ни е виновен, че търпим геноцид и извращение!
Кой ни е виновен, че търпим и бачкаме за заплати смешни? Кой ни е виновен, че работим много часове, при условия мизерни, по празници и то за без пари?
Кой ни е крив, че си траем за пенсиите мизерни, а допускаме държавници, да се ширят и да тънат в охолство с държавната пара?

Кой ни е крив, че допуснахме да не се спазва Конституцията?
Върховния Закон, в Държавата се погазва денонощно!
Закона, който гарантира нашите права! Преди имахме право на безплатно здравеопазване, образование, имахме право на почивки! Можехме да разчитаме на правосъдие, полиция! Гарантирано ни беше правото на труд! Дори имахме и Армия- въоръжена!

Кой ни е крив, че загубихме това? Как така без огън и ятаган, се оказа, че пак сме роби?
Защо отказахме се от правата, свободата, от собствената си свободна воля, която дадена ни е от Бога?
С какво ги заменихме и кога?
Кога ВИ питаха и кога се съгласихте?

Мен не са ме питали, нито съм им дал съгласие! Не са питали и баща ми, нито дядовците и пра дедите ми, които до един са се сражавали за България! Сражения и битки са се водили от моите деди, за земята българска, за свобода на българския род и народ! Не помня ТЕ да се ме учили, да бъда РОБ отчаян, с наведена и преклонена глава!

Автор: Светлозар Минов

Ние от bultimes публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе