Разломът в Европа

в България

Разломът в Европа предстой да се случи! За последните 20 – 30 години Европа много се промени, а за последните десет от тях вече се натрупа много напрежение в тектоничните пластове на Изтока и някак си Брюксел не успява да успокои само с пари тези натрупани различия. Кризата, която предстой в Европа този път ще бъде толкова голяма, че може да се съпостави само с периодът на Германия след Втората Световна война. Напрежението в Източният блок бе такова, че населението от времето на Соца искаше да има нормалност и стандарт, които цареше в Западна Европа, но разминаха ли се днес очакванията ни или Европа мутира и онази нормалност и премина всяка граница било то морална или религиозна, било то всяка човешка или икономически социална такава. Най-големите трусове ще бъдат усетени в старата Европа, защото хората от Изтока са свикнали да се адаптират с кризите и промените докато динамиката в добрата стара Европа е по-голяма и там гражданските общества не са готови да заглушат натрупванията на кинетичната енергия при хората.

Една бунтуваща се Франция показва това. Махнаха се границите, но останаха тези на различията и традициите, на културата и религиите, което е по-страшното, защото там тлее една огромна маса, която един ден ще поиска своята автономия било то религиозна и дори териториална ако щете.

Истината е, че огромен брой НПО-та и Фондации спонсорирани отвън и контролиращи печат и медийна среда са тези, които подложиха на изпитание традициите и нормалността и както казва за Европа Сорос „там всичко, което можеше да се обърка се обърка“, но сега обаче това объркване ще причини огромна криза финансова, социална религиозна и дори политическа в следствие на което някои хора ще направят огромно състояние за сметка на страданието на милиони души заради зависимостите на нашите политици от Сорос като тази криза в България ще се почувства най-силно.

Винаги когато епицентърът на трусът е в центъра, в периферията се чувства по-силно обратно на законите на физиката и тук действието е като при вълната. Какво ли биха казали началниците на нашият премиер от Брюксел? Или Евро-атлантически център за сигурност на Цветан Цветанов ще създадат тази криза у нас? В България традициите са тези, които са съхранили народът ни, но днес евро-атлантическите ценности са източникът на заразата, която ще унищожи нацията ни.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе