Радев: Едните купуват депутати, другите искат да върнат стария корупционен модел

в България

Радев: Едните купуват депутати, другите искат да върнат стария корупционен модел
„Като всеки българин, и аз следя с огорчение разпадът на това Народно събрание /НС/.

Депутатите трябва да са наясно, че с калните си борби дискредитират цялата политическа система.“

Това заяви президентът Румен Радев в коментар на актуалната политическа обстановка у нас пред журналисти. Той категорично заяви, че „българският парламент не е тържище“.

„Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват доверието на българите в политическата класа“, коментира още държавният глава. Според него има „братуване между политически противници в името на властта“. Радев уточни:

„Блокажът на институциите е факт, но хората чакат бързи решения. Животът поскъпва. А правителството носи цялата отговорност, докато НС не реши друго. Тези скандали не трябва да го отклоняват от решаването на неотложните задачи“, каза още Радев.

Според него кабинетът трябва да разсее съмненията, че може да отстъпи от позицията на България по темата за Северна Македония.

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и НС, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе