Радев: Ако ГЕРБ върнат мандата, ще имам нов кръг от консултации

в България

Радев: Ако ГЕРБ върнат мандата, ще имам нов кръг от консултации
Ако ГЕРБ върнат мандата, ще имам нов кръг от консултации с представените в парламента партии. Това обяви при завръщането си от Черна гора президента Румен Радев.

Той даде да се разбере, че търси усилено формула за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Ако не се сформира правителство, то изборите ще са през октомври, обяви Румен Радев.

Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка политическа партия с амбиcия за обществена подкрепа, трябва ясно да заяви какъв изход прeдлага.

Но въпросът за властта не отменя отговорността на политическите партии към гражданите и към държавата. Трябва да е ясно, че бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство преди края на юли на практика приключва дейността на правителството и на парламента и много важни въпроси остават нерешени. Това заяви президентът Румен Радев.

Предстои в рамките на дни да връща втория мандат за съставяне на правителство, каза още той.

Президентът е на мнение, че прекаленото удължаване на процедурата за съставяне на правителство, води към изкушение за хазартни управленски решения и кадрови промени. „Самите партии чертаят все по-дебели червени линии помежду си и съставянето на правителство става все по-трудно“.

Предстои в рамките на дни да връча втория мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група и ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно представени партии за консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризата, какви са техните нагласи за коалиране, за търсене на парламентарна подкрепа за съставяне на правителство и около какви приоритети и програми. Според тези критерии, ще взема решение на кого да връча третия мандат, каза още той.



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе