Пъпът: Най-мръсната част от тялото, която често пропускаме да измием

в Здраве

Най-мръсната част на тялото е пъпът: можете да пропуснете да го почистите, дори и да взимате душ два пъти на ден!

За съжаление, колкото и да обръщаме внимание на здравето на тялото, все още остават места, които не са идеално чисти. В резултат на това, тялото ни става дом на десетки видове бактерии.

Дори хората, които взимат душ два или дори три пъти на ден, често пренебрегват пъпа, тази важна част от тялото.

Според учените, пъпът е една част от човешкото тяло, която е от най-замърсените.

Често пъпът е оформен като малка кухина, поради което там е характерно събирането на мъртви кожни клетки, власинки от плат, остатъци от сапун и други. Това създава идеални условия за развитието на микроби.

За да се предотврати развитието на инфекции и здравословни проблеми, трябва да се грижим добре за пъпа си. Преди да си вземем душ трябва да избършем областта с памучен тампон с малко количество спирт.

По време на самото къпане нанесете върху тампон душ гел и втрийте в пъпа. Накрая трябва да измиете гела и да изтъркате с памучна кърпа тази зона.

Източник: e-zdravey.com

bulpress tv

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе