Промяна в климата: След 100 години никой няма да ходи на море в Италия и Испания

в Любопитно

След сто години никой няма да иска да ходи на море в Италия и Испания, а туристите масово ще се пренасочат към Балтийско море, в Латвия и Естония, твърдят двама испански изследователи.

В резултат на изменението на климата, подобна съдба ще сполети не само тези две страни, но и почти целия средиземноморски регион, предупреждават те, добавяйки, че туристите все повече ще избират за почивка курорти в страни от Северна Европа.

В проучването на Салвадор Бариос и Хуан Никълъс Ибанез за въздействието на климатичните промени върху европейския туризъм, се отбелязва, че от 2100 г. покачването на температурите в европейските страни от Средиземноморието, особено в Италия и Испания, ще изгони туристите от плажовете през лятото.

„Всички хубави места в северната част на континента, които днес се считат за твърде студени, като бреговете на балтийските страни, биха могли да развият силно морския летен туризъм“, пише „Кориере дела сера“.

Испанските учени прогнозират, че от началото на 22 век, приходите от туризъм в страните от Средиземноморието ще започнат да намаляват с 0,45 на сто годишно, докато в страните от Северна Европа ще растат с около 0,32 процента годишно.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes

bulpress tv


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе