Приятели на Русия и православен свят в Батак

в България

Приятели на Русия и православен свят в Батак


„Приятели на Русия и православен свят“ в Батак Зам. председателят на „Приятели на Русия и православен свят“ заяви „без Батак нямаше да имаме освобождение от Турско Робство“. Днес е поредната дата на която свеждаме глава пред невинните жертви в Батак паднали под ятагана на поробителя.

Зам. председателят на „Приятели на Русия и православен свят“ поведе шествието в Батак заедно с Бог и с Божиите икони, а след нас целият Български народ заяви „Няма да забравим кой ни е спасил, но няма да забравим и кой ни е клал“.

Мадлен Кирчева от Български Народен Събор заяви, че „Батак е символ на Народът, който помни въжделеният и стремежът на своите предци, за свободен живот“!

На 12.05.2019 българи от цяла страна да напомнят на управляемите управляващи, че народът сляпо пази в сърцата си паметта за своите предци за техният устрем, воля за свобода и за техният героизъм!
Всички ние прекланяме глава пред паметта им, но тази памет заличавана в учебниците по история днес ще бъде предавана устно от поколение на поколение.

От името на Борис Анзов от „Що е Маке все е юнак” бяха поставени цветя в знак на почит, а в Москва в Българската църква бяха запалени свещи за упокой на душите на загиналите в Батак

От събитието Предава за Вас: Стефан Пройнов

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе