Писмо от Ботев

в България

Писмо от Ботев


Писмо от Христо Ботев получих аз!

Попитайте Цветанов, казва Христо Ботев, кой ни е преследвал – законната Османска власт или Турски заптиета и башибозук със саби дамаскини облети с кърви от децата в Перущица и Батак?

Попитайте Борисов що клани се на Ердоган след като 500 години са ни клали, а сега защо пак политиците ви се държат като турски васали?

Попитайте депутатите ви що мълчат на ДПС пред властта, защо бе хора, защо паметта ни вие забравихте, защо така в плен се оставихте?

Защо разделяте се на християни и мюсюлмани след като една майка Ви е родила, една вода сте пили, един хляб ядете и въздухът е един дето дишате!

Нима слънцето не грее еднакво и за всички Ви, нима не живеете в една страна наречена България! Които иска да е баш Турчин да си ходи в Анадола, а който обаче тука иска да живее – да живее равно с всички хора, един закон, една родина!

Предаден бях от наши хора и вие днес са Ви предали тези тук, които са Ви продали за малко власт и комисионни, продадоха държавните Ви приоритети за АЕЦ и Газопроводи, армията Ви и заводи!

Всичко от Анкара се командва и днес ДПС са гаранта за етническият мир и как така, и все така ГЕРБ са техните еничари гарантиращи уж мира!

bulpress tv

Родина мила беше земен рай, а сега народът ти оцелява като в Ада на клисав хляб, вода и молитва, приведени са до нозе с данъци, такси повече от робството, в което ни живяхме!

Макар и ятаганът кървав да бе над нашите глави ние сили намерихме да се борим за свобода и човешки правдини, но ти народе си се предал, прокълнели децата в утробата си неродени един ден да бъдат роби преклонени !

Да бях пак тук, пак бих дръзнал да се боря с боклукът от властта, бих влязъл в боя и пак предаден бих паднал с куршум в гърба, но бих опитал да вдишам свободата!

Не мога да се върна затова ви пиша, не мога с думи да опиша тъгата на хайдутите безчет как гледат вашето бездушие и питат ме „за тази ли България умряхме, на тези ли хора свободата завещахме“?

Кажи ми сестро, какво каза Караджата, на тези ли ние завещахме си страната ?
Време е или да замълчим, ако сте рая безропотна историята да забравим за мъртвите, или добро, или за винаги да замълчим!

Тежко ви тогава и запомнете „приведена глава сабя не я сече“ това и ще ви кажа, защото този, който само във Фейсбук пише той бавно умира, той не милее нито за  род, нито за родина!

Българи, Роми, Цигани, Турци и Арменци бъдете единни и се изправете, и от тиранията се избавете !

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе