Петте Най-Гледаните Спортни Събития в Света

в Любопитно

Ако сте фен на отбор като Филаделфия Игълс, Бостън Ред Сокс или Лос Анджелис Лейкърс, вероятно сте заобиколени от други непримирими фенове, когато гледате отбора си. Вие и вашите сънародници могат да вярват, че любимият ви спорт е най-важният спорт в целият свят. Но светът не е съгласен. В действителност, най-страстно следваните спортове в света едва ли са в Америка, а най-известните спортове на САЩ са подгластници, когато става въпрос за световната телевизия.

5. Monaco Grand Prixformulaone

Провежда се ежегодно от 1929г. насам, Гран При се смята от повечето състезателни ентусиасти за главно събитие на състезателният сезон. Надпреварата събира средна аудитория от около 25 милиона души всяка година, а цифрата расте и автомобилното състезание става все по-популярно. Монако Гран При 2012г. всъщност беше с най-малката гледаемост, вероятно заради вероятността за дъжд, която заплашваше да прекъсне състезанието по всяко време.

4. Super Bowl XLVI

Super Bowl XLVI през 2012г. бе най-гледаното „голямо“ събитие в историята на NFL. Мачът между Ню Йорк Джайънтс срещу Ню Инглънд Пейтриътс, привлече около 111.5 милиона зрители. Като имате предвид (относително) колко малко хора извън Северна Америка ги е грижа за американският футбол, това е пропорционално огромен брой хора, които се включиха, за да гледат загубата на Пейтриътс.

bulpress tv

3. ICC Cricket World Cup Championship

ICC Cricket World Cup Championship от 2011г. е на трето място в класацията ни. Най-гледаният мач, достатъчно интересен, не беше финал, а по-скоро полу-финал между горчивите съперници Индия и Пакистан, който се игра на 30 март. Играта може да не е била гледана от милиард души, но със сигурност е била гледана от поне няколко хиляди милиона зрители.

2.The Olympics

Олимпийските игри могат да привлекат повече зрители по време на няколкото дни бягане, в които тече спортното събитие, но това не е спорта, който привлече най-много зрители на Олимпиадата. Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин през 2008г. е събрала близо 600 милиона зрители във всеки един момент, което я доближава до финала на 2010 World Cup.

1.FIFA World Cup

Световното първенство по футбол се провежда на всеки четири години от 1930г. (с две изключения). Финалният мач за купата е най-гледаното отделно спортно събитие на земята. Мачът през 2010г. между Испания и Холандия бе гледан от близо 700 милиона души. Това е един доста сериозен дял от цялото население в света.

Източник: top5bg.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе