Пеевски завладява и УНСС

в България

Пеевски завладява и УНСС

Пеевски завладява и УНСС…

В УНСС предстоят избори за ректор и университетските клюкари обсъждат евентуалния избор на новия ректор. Досегашния, проф. С. Статев приключва втория си мандат и не се кандидатира, а към освободения пост, поглед са отправили четирима професори.

Декана на правния факултет Живко Драганов събира подкрепата на студентите и младите преподаватели, но за разлика от опонентите си е юрист и това, според някои не харесващи го, би било пречка за икономически университет. Заместник-ректора на УНСС по научната дейност – проф. В. Гоев е приемлив за преподавателите с по-дълъг стаж в учебното заведение, притежава управленски опит и познава почти целия университет. Негов минус е, че може да управлява само един четири годишен мандат.

Проф. С Желев е другия действаш декан, кандидат за ректорския пост. Има авторитет на управленец, харесван преподавател и с опит в бизнеса. Четвъртият участващ в надпреварата , също е декан и първия обявил кандидатурата си преди месеци е проф. Д. Димитров. Израснал под сянката на проф. Тилчо Иванов, не е припознат от академичния състав и служителите, но се ползва с протекцията на ДПС и лично на Д. Пеевски ( по негови твърдения ) и това му дава сериозни шансове за успех.

Възможно е да бъдат издигнати и други кандидати на самото събрание на 18.12. , които да представят своите концепции в деня на Общото събрание.
Друг важен избор е и за членовете на Контролния съвет в УНСС. За негов председател е номинирана проф. Д. Фасчиян от счетоводната катедра. Повечето от обсъждащите кандидатурите за Общото събрание се надяват да има друго предложение за председател, заради екстравагантното й поведение в коридорите на университета.

Пеевски завладява и УНССВ УНСС предстоят избори за ректор и университетските клюкари обсъждат евентуалния избор на…

Gepostet von Вес Маринова am Donnerstag, 12. Dezember 2019

bulpress tv

Аз съм разтревожена, а Вие?

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.