Паста за зъби – най-грандиозната измама на 21 век, вредата от флуорида

в Здраве

Най-добрият начин индустрията да се отърве от промишлените отпадъци е да ги продава на хората.

Едно от световните престъпления от този вид, както твърдят учените, е програмата за флуорирането на водата и производството на паста за зъби с флуориди в Европа.

От детството ни учат, че трябва да редовно сутрин и вечер да си мием зъбите. Но все повече и повече учени са склонни да считат, че пастата за зъби е една от най-големите измами на века, а може би дори и световна конспирация. Става дума за богатата на флуорид паста.

Паста за зъби с флуорид

Първоначално токсични флуориди са започнали да се натрупват в големи количества при производството на атомни бомби. В сметища в щата Ню Джърси химическата компания „Дюпон“ прибрира планини от токсичнен флуорид. Разбира се, наоколо животните започват да измират, а растенията да боледуват, поради което местното население предавява иск срещу дружеството.

Собствениците наели много експерти, които да потвърдят, че употребата на флуор е много полезна. По този начин „възниква“ теорията, че флуоридът укрепва зъбния емайл. „Дюпон“ развиват не само бизнеса си, но и започват да печелят много пари от насищане на водата и пастата за зъби с флуорид.

Дали, ако мием зъбите си с флуорирани пасти те ще за по-здрави?

Разбира се, не. Подобно на кожата, зъбите показват състоянието на целия организъм. Разбира се, ние трябва да се грижим за тях, но с безобидни средства. Алуминиевият сулфат и алуминиевият флуорид са токсични. Алуминият е напълно чужд елемент за живото тяло. Смъртоносната доза е само една грам!

bulpress tv

Алуминиевият флуорид е токсичен за бъбреците. Натрупани в мозъка, алуминиевите соли причиняват болестта на Алцхаймер. Общо 20-40 мг флуорид дневно инхибират много важен ензим -фосфатаза, която е необходим за калциевия метаболизъм.

През 80-те години е установено, че флуоридът причинява деформация на костите. Няколко изследвания са правени за растежа на бедрената кост и влиянието на флуорида. Националната лаборатория Агон публикува проучване през 1988 г., в което посочва, че флуоридът трансформира нормални клетки в ракови клетки. Също така натриевият флуорид инхибира имунната система.

Японски изследователски центрове са показали, че флуоридът причинява не само превръщането на нормалните клетки в ракови клетки, но също така може да увреди генетично плода, така че той е много вреден за бременни жени, особено през първия триместър.

Дори официалните медицински организации в САЩ смятат, че от отравяне с флуорид умират 30-50 хиляди души годишно в Съединените щати.

Учените нямат нищо против пастата за зъби, защото тя всъщност удължава живота на зъбния емайл. Но по-добре да се даде предпочитание на такава без флуорид.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на Bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе