Осман Октай: Политиците се подиграват с народа

в България

Осман Октай: Субсидията пак ще е 11 лева, Пеевски ще притисне Борисов за бъдещия главен прокурор

Осман Октай: Политиците се подиграват с народа, предлагайки все по-ниска цена на партийната субсидия. Това е ирония и див популизъм. Помнете ми думата, че накрая всички политически формации ще се споразумеят тя да остане пак 11 лв.
Това съобщи бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Според него цирковете в тази посока още дълго ще се разиграват.

За ДПС и Делян Пеевски най-важен е избора на следващия главен прокурор. Той ще притисне премиера Бойко Борисов, само и само да се стигне до договорка с хората от ВСС, които ще гласуват за новия държавен обвинител №1. От тях също ще има притискани магистрати.

Борисов и Сотир Цацаров ще решат, дали ще има един или двама предложени. С организираната кръгла маса и действайки по процедура, президентът Румен Радев изнерви всички от задкулисието, защото им напомни, че той е този, който в крайна сметка подписва предложението за главен прокурор. Т. е. негова е последната дума. Очаквам по тази причина да се пробват и Радев да притиснат.

По закон държавният глава има право само веднъж да върне предложението за главен прокурор. Но никъде в закона не е указан срок, в който той е длъжен да сложи парафа си. Тази вратичка може да се използва, ако предложението за главен прокурор се окаже неудачно. Така Сотир Цацаров може да остане на позицията си неопределено дълго време.

Осман Октай припомни как президентът Жельо Желев отказал да приеме предложението Бойко Рашков да стане главен прокурор. Оправдал се, че този избор трябва да направи наследникът му. Петър Стоянов след това върнал кандидатурата на Рашков на ВСС. В крайна сметка кадровиците на Темида се принудили да предложат друг юрист-Никола Филчев.
Източник: frognews.bg

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе