Нямате фейсбук? Вероятно сте бъдещ убиец или психопат?!?

в Любопитно

Нямате фейсбук? Вероятно сте бъдещ убиец или психопат?!?
Който няма „Facebook“, нека да си направи спешно!

Според немското списание „Der Taggspiegel“ и портала „forbes.com“, ако не сте във Фейсбук, вероятността да сте психопат е голяма

В проучването, което немското списание е направило, се изтъква фактът, че двама най-големите световни серийни убийци, Брайвик и Холмс, нямали профил във „facebook“.

Брайвик през юли по-миналата година уби 77 души в два атентата в Осло и на остров Утоя, а вторият престъпник, Холмс, вживявайки се в ролята на „шегаджия“ от филма „Батман“, точно на премиерата на този филм, уби 12 души и рани около 60.

Използването на социални мрежи в днешно време все повече се превръща в черта на здравия човек

„Ако анализирате тези тенденции, липсата на профил във Фейсбук може да бъде знак, че не сте „всичкия си“ и най-вероятно влизате в категорията проблемни, дори опасни личности“, твърди психологът Кристофър Милър.

Както и повечето серийни убици, и Холмс не може да се похвали с голям брой приятели в реалния живот.

Порталът „forbes.com“ пък предупреждава, че все повече компании се притесняват и включват червена светлина, ако някой от кандидатите за работа не е потребител на Фейсбук. От отдела за човешки ресурски в такива случаи смятат, че поради някаква причина кандидатът е „изгонен“ от „Facebook“ семейството.

Разбира се тези правила не се прилагат, ако става дума за по-възрастни кандидати, на които времето за социални мрежи е отминало.

bulpress tv

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе