Няколко причини да използвате дървен гребен

в Здраве

Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много важен за здравето на косата.

Замисляли ли сте се обаче, че гребенът също играе много важна роля в поддържането на красива грива? Неподходящият гребен или четка за коса могат да нанесат много щети на косъма, затова в следващите редове ще ви запознаем с предимствата на дървения гребен.

На първо място дървеният гребен щади изключително много косата, защото е по-нежен в сравнение с металните или пластмасови четки, които твърде много издърпват косъма и причиняват начупването му.

Дървеният гребен или четка подобряват кръвообращението в скалпа, което от своя страна води до подобряване на общото състояние на косата.

На всеки е случвало при разресване на косата да се получи наелектризиране. Дървеният гребен не е проводник на електричество и затова не уврежда косъма по никакъв начин.

Дървените гребени и четки са изключително полезни за жени с пърхот.

Те подпомагат разпределението на себума в скалпа, масажират го и същевременно почистват една част от плаките, събрани върху него. Обикновените пластмасови четки не действат по този начин, а дори могат да раздразнят кожата, ако са по-остри връхчета.

bulpress tv

Следващото предимство на дървения гребен е, че подобрява растежа на косата, заради подпомагането на циркулацията на кръв в скалпа. По този начин космените фоликули са в добра форма и заздравени.

Дървеният гребен не се нагрява при сушене, докато пластмасовите или метални четки много лесно се нагряват и дори започват да отделят вредни вещества. Дървените четки са лоши проводници на топлината, поради което този проблем не съществува при тях.

Дамите с къдрава коса трябва да заложат на дървен гребен, защото той не разваля къдриците. Този вид гребен е отличен и за дамите с по-дълга коса.

Източник: simptomi.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе