Няколко изненадващи източника на кофеин, освен кафето

в Здраве

Всеки един от нас обича своето сутрешно кафе. Повечето от нас не могат да стартират деня без любимото кафенце, но малко от нас знаят, че несъзнателно можем да предозираме количеството на кофеин през деня.

Твърде многото кофеин може да предизвика безпокойство, безсъние и дори учестен сърдечен ритъм.

Ето кои продукти съдържат кофеин, за който изобщо не предполагате:

1. Хапчета за отслабване – тяхната цел е да ви помогнат да отслабнете, но често те съдържат кофеин. Идеята на кофеина в продуктите за отслабване е именно свързан с подсилване на ефекта на тези хранителни добавки.

Кофеинът може да помогне за ускоряване на вашия метаболизъм, това повишава скоростта, с която тялото ви изразходва калории. Кофеинът също така ви дава прилив на енергия.

2. Обезболяващи лекарства без рецепта – следващият път, когато ви боли нещо се замислете, какво лекарство приемате. Днес съществуват редица болкоуспокояващи съдържащи кофеин. Кофеинът в малки количества помага при главоболие, но ако се предозира може да доведе до главоболие. Затова обръщайте внимание на състава на болкоуспокояващите, които приемате.

3. Вода с витамини – ако пиете много от така наречените „здравословни“ води с витамини, бъдете сигурни, че енергията, която тя ви дава е от наличието на кофеин. (кофеинът не се среща естествено в чистата вода).

bulpress tv

4. Студен чай – повечето търговски марки студен чай съдържат кофеин, който ви дава енергия. Има разновидности на студения чай, които са без кофеин, но все пак съдържат малки остатъчни количества от стимулиращото вещество.

Също така имайте предвид, че студения чай съдържа много захар и калории, докато една чаша кафе или чай (без добавена захар) съдържа нула калории.

5. Освежители за уста – съдържанието на кофеин в продуктите, предназначени да направят вашия дъх свеж, може да бъде доста сериозно.

Източник: zdraviste.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе