Новата комисия по етика в ГЕРБ ще е нещо като ЩАЗИ по времето на Райха.

в България

Новата комисия по етика в ГЕРБ ще е нещо като ЩАЗИ по времето на Райха.

 

За изненада на всички Бойко Борисов и Цветан Цветанов седнаха един до друг. Започна Национално събрание на ГЕРБ. 25 минути след началото на форума оставката на бившия втори в ГЕРБ бе гласувана с 10 против и 11 въздържали се

Досега Цветанов заемаше позицията на заместник-председател на партията, заместник-председател на Изпълнителната комисия и председател на предизборния щаб. До неговото освобождаване се стигна, след като името му беше замесено в имотния скандал „Апартаментгейт“. В скандала бяха замесени и други лица от кабинета „Борисов 3“ – бившият министър на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министъра на спорта Валя Николова.

 

В рамките на форума ще бъдат предложени и гласувани промени в Устава на ГЕРБ и в състава на Изпълнителната комисия на партията.

 

Заместник областният управител на София Томи Николов също подаде оставка заради „медийни публикации“. На форума ще бъде гласувано и освобождаването на Румяна Бъчварова като член на Изпълнителната комисия, която беше назначена за посланик на България в Израел.

 

На предстоящото заседание се очаква броят на заместник-председателите на партията да бъде редуциран от трима на двама.

Предвижда се и създаването на нова Комисия по етика, която ще следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания. По време на събранието се очакват и предложения за промяна размера на членския внос за ГЕРБ, който към този момент е 2 лева годишно.

Източник: frognews.bg

bulpress tv

 

Новата комисия по етика в ГЕРБ  ще е нещо като ЩАЗИ по времето на Райха.

Силовият метод на управление в ГЕРБ се засилва. Това, че Борисов седна до Цветанов показва, че това тяхното бе предизборно говорене и те са свързани до гроб докато смъртта ги раздели, а Хората повярваха, че гарван може да извади око на гарван.

Истината е, че и Цветанов и Бъчварова бягат от ГЕРБ, защото в ГЕРБ властва репресията и страхът от наказание е този, които ги сплотява.

Цветанов и Бъчварова знаят това най-добре и затова се спасяват като след толкова години служба са натрупали достатъчно капитали и сега искат да им се порадват.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе