Не пийте бутилирана вода, филтрирана е, а боклукът е огромен

в Здраве

Водата от бутилка здравословна ли е или само така искат рекламодателите да вярваме?

Върху бутилката с вода винаги стои снимка на девствена природа на планината или от някой спортист, но в повечето случаи бутилираната вода е само обикновена вода, а в някои случаи и газирана с прибавка на CO2. Бизнесът с вода е от порядъка от 50 до 100 млрд. на световно ниво, а годишно се увеличава със 7%.

Бутилираната вода няма добро качество

Големите компании като Кока Кола и Пепси използват чешмяна вода, която само филтрират. Същото се прави и при производството на подсладените напитки, които са на пазара.
Ако искате филтрирана вода от чешмата, купете си филтър за чешмата вместо бутилка вода!

Някои хора предпочитат да пият бутилирана вода, защото мислят, че е много по-добра, от колкото чешмяната. Но малко се знае, че химикалите, които се намират в пластмасата на бутилките за вода, могат да „изтекат” във водата и да я превърнат в канцерогенна.

Чешмяна вода е с добро качество

Водата от чешмата редовно се проверява дали е безопасна за пиене и се извършва анализ на химическия състав, както и проверка за наличието на бактерии.

bulpress tv

Ако водата е опасна, властите своевременно ще ви информират.

Бутилираната вода означава боклук

Пластмасовите бутилки от вода създават 1,5 милиона тона (1 500 000 000 кг) пластмасови отпадъци всяка година. За да се произведат толкова много бутилки са необходими 17 791 435 385 литра петрол годишно. Представете си бутилка, пълна ¼ с петрол. Това е количеството петрол, което е необходимо, за да бъде произведена тази бутилка.

Освен това пластмасовите бутилки трябва да се рециклират задължително. Страшен е фактът, че 80% от всички бутилки завършват като нерециклиран боклук.
Голяма част от боклука попада в океаните, като рециркулира безкрайно носен от водните течения.

Поради много бавното разпадане (минимум 1 000 години), всяка пластмасова бутилка, което някога е произведена, без значение къде се намира – все още съществува!

С купуването на бутилирана вода се пренебрегва обществената водопроводна мрежа

Ако се използва водата от чешмата и се плаща за нея, ще има достатъчно средства, за да се подобри обществената водопроводна мрежа, ако властите са отговорни и ангажирани към тяхната работа.

Приватизация на водата

Водата се нарича „синьото злато“ на 21 век поради увеличаването на населението, промяната на климата и замърсяването.
С тези проблеми прясната вода се превърна най-необходимото нещо за оцеляване на човечеството.

Коорпорациите едва чакат да се доберат до превземане на някой източник на прясна вода като обещават и се оправдават, че законно ще го използват и експлоатират.

С ВСЯКА ЗАКУПЕНА БУТИЛКА ВОДА ТИ ДОПРИНАСЯШ ЗА ТОВА

И да, ти можеш да направиш света по-различен!

Запомни : рециклирането на една пластмасова бутилка може да спести толкова енергия, колкото е необходима за една 60- ватова крушка да свети 6 часа!

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Здраве

Отидете горе