Народовластие и патриотизъм

в България

Народовластие и патриотизъм

Народовластие и патриотизъм са думи незначещи нищо от друга епоха, в която са живели други хора. Народ – тази дума отдавна е заменена с таргет, аудитория, електорат, електорална маса – биомаса, масите отдавна са разделени на леви и десни и тук разделението не е по идеология, а по интереси. Личното оцеляване е върховен движещ мотивационен двигател в индивида. Няма такова понятие като „родина“ и „патриотизъм“.

В едни други времена патриотизмът бе дълг – там в исторически план всеки, който е целунал Българското знаме и е казал „заклех се“ да служи на родината си и да я пази от враговете отвън и отвътре бе чест за него.

Патриотизмът бе агрегатно състояние на духът, а сега е разменна монета за властта, която уж по презумпция произтича от народа, но то стана друго – народ няма, а патриотизмът е вид манипулация на масите, с която се заиграват няколко търговци на кинетична енергия у нас.

Нека да бъдем реалисти и да си кажем днес, че Държавата е на мафията, а властта произтича от парите и капиталите. Нека си кажем, че патриотизмът днес някак си звучи срамно след действията на патриотичните политически формати и техните бездействия.

В Движението за Права и Свободи имат един лаф: „Всичко дето има оста и дупе може да се купи“. Продажни ли са нашите политици? От ОПГ ГЕРБ знаят това и си пазаруват така наречени патерици и после им изсмукват кадрите и така управляват масите. Били сме лош материал, били сме дебили, абе какви не сме били за тях, но със сигурност Слави Трифонов е прав, че няма такава държава и такъв народ!

Референдумът доказа, че няма и народовластие след като волята на над 2 000 000 Българи не бе зачетена. А патриотизмът остана на маса след третата ракия, а после позорно мълчим и се правим, че не помним какви мъже сме били след третата ракия. Май наистина няма такава държава и такъв народ няма!

Но мафия има и тя изсмуква силите на останалата биомаса находяща се в тази територия.
Държавата бе разграбена от олигарсите и сега грабят народа, а после ще се грабят един друг и пак грабежът продължава, а мутровластието е заменило онова народовластие.

bulpress tv

Дали някога ще променим този модел? Не вярвам освен, ако не посеем родолюбие и патриотизъм в най-чиста свята форма както Ботев и Левски, както нашите възрожденци, както нашите деди. Или пък да бъдем купени и продадени както става в наши дни!

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе