Най-странните професии на планетата

в Любопитно

Освен добре познатите и широко разпространени професии и длъжности на планета има още редица странни професии, които са или слабо известни, или никому неизвестни, или толкова налудничави, така че никой да не смее дори да си помисли, че това може да са истински професии, за които се плаща, за да ги работиш.

Една от най-интересните професии, но и доста странна също, е тази на шоколадовия инженер.

Целта на човек с длъжностна характеристика шоколадов инженер е да създава и произвежда нови видове шоколад. Основната мисия на човек работещ подобна работа е да “изобрети” нов различен привкус на шоколада, които досега никой не е опитвал.

Докато работата на шоколадовия инженер звучи като най-сладката работа на планетата, както в буквален, така и в преносен смисъл, съвсем на противоположния полюс е работата на т. нар. “чистач на сцени на местопрестъпление”. Това определено не е работа за всички, защото освен умения да чисти и да познава различните видове почистващи препарати и инструменти за почистване, човекът, който е решил да върши тази работа, трябва да има способността да се абстрахира от всичко, което вижда. Все пак в ежедневието си “чистачът на местопрестъпления” ще се сблъска с такива неприятни картинг като кръв, трупове, кости, човешки крайници и всичко останало, за което не искате да се сещате.

Що се отнася за странни професии, тази на “тъпкача” е може би една от най-странните възможни. Това е длъжност, която изисква от работника на натъпква тълпата във вагоните на метрото, така че вратите да могат да се затворят. Такава длъжност е особено популярна в азиатските страни, тъй като повече големи градове на този континент са едни от най-гъсто населените места изобщо, така че е съвсем нормално линиите на метро в тези места да са от най-претъпканите.

В България също могат да се намерят хора практикуващи странни професия. Тази на “викача” определено може да се квалифицира като странна. Целта на човека изпълняващ тази длъжност е да анонсира и агитира на висок глас туристите да посетят определено заведение. По време на летния сезон по черноморието хора готови да вършат тази работа стават доста търсени и като въможности за намирането на подобна работа Варна е много подходящ град.

Странните професии на планета не се изчерпват само с посочените горе, защото могат да се дадат още много примери за странни, дори откачени длъжности. Някой от тях са проверящ пола на пиле, кучешки психолог, писател на късметчета и още много други. Сигурно сега вече професия на програмист работа пред компютър всеки ден или на гише в банка не ви се струва толкова ужасна.

bulpress tv

Източник: статии.com



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе