Най-красивите френски замъци в галерия от снимки

в Любопитно

Десетте най-красиви френски замъци

Френските замъци са едни от най-впечатляващите в света. Те са едни от френските атракции в туризма като цяло и се посещават ежегодно от милиони посетители.

Замъкът Фонтенбло Palace of Fontainebleau – намира се на педесет километра от френската столица Париж и е служил за кралска ловна резиденция, тъй като се намира в много красива гориста местност. Замъкът е известен също като седалище на Наполеон Бонапарт непосредствено преди да бъде заточен на остров Света Елена.

Замъкът Шенонсо Castle Chenonceau – един от най-елегантните френски замъци наричан още „Женският замък” защото в него са живели няколко много важни женски особи. По-късно е наричан замъкът на любовта. Около замъка са изградени специални диги на река Шер. По този начин са направени много красиви градини запазени за туристите и до днес.

bulpress tv

Замъкът Шеверни Cheverny Castle – изключително симетричен замък, намиращ се в живописната долина на река Лоара във възрожденския стил на Луи XIII. Интерес представляват покривите на замъка, които са в различни стилови и камбанарията.

 

Замъкът Юсе на Лоара Castle Loire Use – замъкът е построен през 15 век на мястото на стара крепост в долината на река Лоара. Именно тук Шарл Перо е написал приказката „Спящата красавица”. Днес в замъка има цяла колекция от фигури на хора облечени в средновековни дрехи.

 

Замъкът Амбоаз Amboise Castle – замъкът представлява цялостна конструкция на сграда във вид на трапец. Той се използва от французите за спокойна и романтична разходка. Впечатление правят колекцията от мебели и гоблени, специална изработка.

 

Замъкът Пиерфон Pierrefonds Castle – построен преди 600 години се отличава от другите френски замъци по река Лоара с това, че е военна крепост, която в продължение на 200 години многократно е обсаждана. Била е доста разрушена и занемарена преди Наполеон да я купи за нищожна за онова време сума пари. През 19 век този замък е определен като културно-историческо наследство на Франция и е основно реконструиран.

Замъкът Ланже Langeais Castle – построен е за рекордните за онова време 4 години. Тук се намира най-старата бойна кула във Франция. В една от залите на замъка е запазена пълна възстановка от восъчни фигури на сватбата на Ана Бретанска и Шарл VIII.

Замъкът Шамбор Chambord Castle – един от най-красивите френски замъци с дворцови укрепления в архитектурен стил ренесанс. Както повечето френски замъци по река Лоара и този е заобиколен от дълбок ров. Зад стените на замъка има много красиво подредени парк и градини.

Замъкът Виландри Castle Villandry – построен е на мястото на феодално владение в ренесансов стил. Днес замъкът е напълно реконстроиран за посетители и представлява две геобразни крила. Прозорците са големи и продълговати с хоризонтални корнизи и добре украсени капандури.

Замъкът Метон Сейнт Бернард Castle Menthon St. Bernard – построен е на една висока скала в близост до френските Алпи. От замъка се открива страхотна гледка към езерото Анси. Строителите не са пропуснали да добавят към покривите островърхи кули, които са емблематични за времето си.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе