Най-голямата гордост на Борисов се срина

в България

Най-голямата гордост на Борисов – магистрали и пътища се срина до 129 място според световната класация. Това обявиха експертите от Световния икономически форум в своя отчет за глобална конкурентоспособност на държавите. Оценени са пътищата в общо 144 държави, като България има оценка 2.5.

Със същата са още Мадагаскар, Коста Рика, Парагвай, Киргизстан и Босна и Херцеговина. Непосредствено преди нас с оценка 2.6 са Буркина Фасо, Колумбия, Венецуела и Непал.

Последното място в тази класация е за Молдова с 1.5. С оценка под 2.0 са още Румъния – 1.9 и Хаити – 1.8. Преди нас обаче са Хърватия – 29-о място (оценка 5.0), Албания – 59-о (4.2) и Македония – 108-мо (3.0). Според експертите най-хубави са пътищата във Франция – 6.5, следват ОАЕ и Сингапур със същата оценка. В първата десетка са още Португалия, Оман и Швейцария – по 6.3, Австрия и Хонконг – по 6.2, както и Финландия и Германия – по 6.1. САЩ и Китай заемат съответно 20-о и 21-ро място с по 5.7. Има оценка и за обща инфраструктура, където България е на 115-о място с оценка 3.3.

Толкова са получили още Габон и Молдова, а с 3.4 са Уганда, Перу и Аржентина. Зад нас – с бал 3.2, са Малави, Нигерия, Боливия, Виетнам и Сърбия.

Комшиите ни от Румъния са 132-ри с 2.8 От другите държави близо до България – Хърватия е 38-а с 5.2, а Македония – 91-ра с 3.7. Лидер по инфраструктура е Швейцария с 6.6, следвана от Сингапур, Финландия, Хонконг – по 6.5, Франция, ОАЕ – по 6.4, Исландия и Австрия – по 6.3, Германия и Холандия – по 6.2, и др. И така на практика най-голямата гордост на Борисов се срива както големите лъжи блесват като дупки на пътя за това от години алармират от движение У ДОМА.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv

Последни от България

Отидете горе