Мрежата на Социализма и социалните мрежи!

в България

Мрежата на Социализма и социалните мрежи.

Тодор Живков: „Комунизмът е едно недоносче”, а какво е Капитализмът?
Днес от какво виждаме – от кулата на времето!
Всеки, който е на над средна възраст има база за сравнение!
И спомените и мечтите пораждат еднакво чувство и емоция в човека !
Та днес вече не мечтаем, а някой от по-младите нямат и спомени от онова време !

И така идва времето, в което младите ще решат съдбата на страната !
Някак си преходът от единият строй към другият прилича на историята с Мойсей, който повел евреите към един нов свят и така 30 години те вървели в пустинята докато едно поколение се смени с друго и загубят робската си тежест, докато се забравят спомените им за миналото !

И днес е така, особено последните десет години, някак си всички сме в котелът и бавно се вдига температурата докато всички, които са на над средна възраст не загинем в непосилни за съществуването си условия на геноцид !

А младите възпитани в условия на Капитализъм вече изповядват други ценности – днес те са издигнали в култ кариерата и материалното благосъстояние, днес трябва да си вълк, а не човек ! Макар че и вълците ловуват в глутница, макар че и при най-големите зверове има милост и грижа за подрастващите докато ние ще ги арестуваме, разпитваме и родителите им няма да имат право да ги защитят !

Днес наследихме всичко лошо от Комунизма и прибавихме най-лошото от Капитализмът !
Социалните мрежи на практика сближават хората, но в действителност ги разделят вторачени в телефони и таблети като загубихме живият контакт на човека с човека !
Загубихме онова другарското от Комунизма, загубихме близостта в семейството – децата и внуците откъснати от техните баби, майки и бащи, разделени сме, макар и понякога на една маса и на една трапеза !

Тогавашните политици казваха „ходим по масите в кръчмите да сме близо до масите“, дето се казва !
Днешните само ни заявяват нещо в социалните мрежи и медиите и контактът е еднопосочен като няма я връзката, няма диалог !
Някак си думите им „Аз“ , „Ние“ и „Народът решихме“ са фасадната стена, която е изградена и разделя масите !

bulpress tv

Някога депутатите в Социализмът бяха хора от работническата класа и ходеха на работа и когато имаха да гласуват нещо в НС те отиваха с автобуси и влакове на партийното си мероприятие !

Днес депутатите скъсали връзката с народа и неговите потребности и настроения имат служебни автомобили и шофьори, днес тях ги охраняват и няма диалог с народа, макар и да са избрани от народа !

Някога в Комунизма имаше панаири и сборове във всяко населено място и хората, родовете и колективите се събираха и празнуваха, а днес хората са разделени и социумът, така наречен от едните, ползва друг тип социални мрежи – електронни, мобилни, ако утре спре токът и всичко електронно угасне и няма интернет, няма ДЖИ ПИ ЕС и навигация като нямаме мобилна връзка целият така наречен социум остава парализиран и ние ще останем разделени, макар и заедно !

Преимуществата на модерните технологии на времето, в което живеем ни отнеха традициите, които са ни съхранили от векове ! Отнеха ни моралът и възпитанието, отнеха ни спомените, но не ни дадоха мечти!
Превръщаме се в зомбита, скъсали връзката с реалността, миналото си с човешката среда, с историята си и природата дори !
„Комунизмът е едно недоносче“, казва Тодор Живков, а какво е Капитализма питаме ние?

Източник: bulnews

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе