Многоцветни карнавали и традиции в Мексико

в Любопитно

Още от времената на ацтеките религиозните празници са били основна част от мексиканския живот

Католицизмът намира плодородна почва на мексиканска територия и става част от мексиканската национална идентичност, традициите и карнавалите в Мексико. Ще останете очаровани, ако видите карнавал отблизо, в който консервативни хора танцуват, за да се молят или да поискат благосклонност от старите испански боговете, маскирани зад маски на католически светци.

По-либерални многоцветни карнавали в Мексико

По-либерални? Chiapa de Corzo има масивен парад, на кой мъже, облечени като жени (chuntas) оставят настрана предразсъдъците си и се смеят на себе си…, но само за един ден.

Не забравяйте, че провинциално Мексико остава, въпреки всичко, много консервативна страна.

В същото време, само на 30 минути, безстрашните туристи могат да се включат в 2-дневен парад на борбата в Ocozocuautla.. Ако сте обичате по-прости и по-леки удоволствия – и най-вече тропически музика – може да отидете до улиците на Масатлан, Мерида и Веракрус, където местните жители правят свои собствени дансинги за най-големите и всенародно известни карнавали в Мексико.

bulpress tv

Почитане на мъртвите в Мексико с карнавал

Карнавалите се определят от лунния календар. Обикновено се провеждат през февруари. Тъгата и смехът са диалектически страни на една и съща традиция в много от мексиканските празници като например Dia de muertos (Ден на мъртвите). Светилища са изградени в голям брой от мексиканските къщи. Декорирани с цветни гирлянди и любимите храни и напитки на загиналия, олтари ще бъдат посетени от роднини и приятели масово в края на октомври. В последния ден на Карнавала се провежда голям празник на гробищата, придружен с музика, храна и молитви, които изпълват въздуха в един от най-езическите и мистични празници в мексиканската култура.

„Има по един празничен ден за всяка църква“, се казва в мексиканска поговорка. Погледнете картата и ще откриете повече от хиляда градове, наречени Сан Хуан, (San Juan), Сан Хосе (San Jose) или Санта Мария (Santa Maria). Можете да очаквате огромна забава в тях в тези градове в дена на всеки патрон светец.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе