Международен скандал тлее в София

в България

Международен скандал тлее в София


Столична община е на път да създаде международен скандал.

Атанас Стефанов алармира, че от Столична община искат да съборят пилони с Българското и Самарското знаме както и с Руското, които се веят на частен имот.

Общината иска да събори и опоменателна табела тип билборд с проект на Българо-руският храм „Св. Иван Рилски“ – покровител на Българският и Руският народ..

По фрапантното е, че на местото има заровен свитък, защото то е осветено от покойният митрополит Кирил и при изкопните работи ще разкопаят и свитъка.

Вижте и обръщението на Атанас Стефанов до медиите:

Уважаеми госпожи и господа,

бихме искали да ни поканите мен и г-жа Кирчева от „Български народен събор“ за участие във Ваше предаване.

Темата, на която ще разговаряме ,е инициатива за построяването на българо-руски православен храм „Свети

bulpress tv

Иван Рилски“ и препятствията пред осъществяването на тази инициатива. Има осветен терен частна собственост находящ се на улицата „Първа Българска Армия“ 92 в София, но има спънки от страна на Столична община.
Също бихме искали да разкажем как общината иска да премахне информационната табела с архитектурен проект на храма, българското и руското знаме, а също и да откопаят положения камък и свитък при освещаването на земята.
Това заяви, Атанас Стефанов – зам. председател на „Приятели на Русия и Православния свят“

Това е антихризъм и грубо посегателство срещу вярата на Божия Български народ.

Ние от Бултимес публикуваме писмото на Атанас Стефанов без редакторска намеса.

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе