Мая Манолова: Не ме е страх

в България

Мая Манолова не ме е страх

Мая Манолова не ме е страх ще се кандидатирам за кмет

 

Впрягането на цялата пропагандна машишна на властта, на всички приближени медии срещу това, което правя, показва страх, огромно притеснение, паника, някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София.

Решението, дали ще се кандидатирам за кмет, ще бъде изцяло продиктувано от интересите на гражданите. След като в една държава омбудсманът, който е призван да защитава хората, е атакуван, сплашван, дискредитиран, какво остава за гражданите. Това каза по БНТ омбудсманът Мая Манолова.

 

Тя заяви, че се опитват да я сплашат и дискредитират, защото очевидно някой се страхува дали тя ще го направи.

Запитана какво би наклонило везните към едно такова решение, Манолова заяви пред БНТ:

Все по-трудно ми е и да защитавам правата хората, виждате – хората са мачкани, уволнявани, властта продължава да ги лъже. Има опити да бъде блокирана моята работа като омбудсман, да ми се пречи да си върша работата.

От друга страна впрягането на цялата пропагандна машишна на властта, на всички приближени медии срещу това, което правя, показва страх, огромно притеснение, паника, някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София.

bulpress tv

Опитът да ме вкарат във всякакви некадърни сценарии, да говорят от мое име, да разпространяват фейкновини медии и хора, близки до властта, това няма как да ме сплаши и притесни. Показала съм, че решенията ги вземам аз, не под натиск и ги вземам в интерес на гражданите, така че моето решението ще бъде изцяло продиктувано от интересите и очакванията на гражданите.

Но след като в една държава омбудсманът, който трябва да защитава хората, е препятстван, атакуван, има опити да бъде сплашен, да бъде дискредитиран, какво остава за останалите граждани“.

 

Хората са беззащитни и гневни, защото властта се опитва да прехвърли вината за африканската чума върху тях. Някой обаче не си е свършил работата и е проспал нахлуването на заболяването.Представителите на властта вчера казваха на стопаните как не са прочели някакви закони“, каза Мая Манолова.

„Тези, които е трябвало да регистрират животните, са хората от Министерството на земеделието и храните. Не може да се управлява само с чиновници от София, трябва да се отиде и на място. Не е вярно, че хората нямат право да отглеждат прасета за лични нужди. Сега всички трябва да бъдат обезщетени по пазарни цени за всяко убито животно, защото нерегистрирането на животните е по вина на институциите“, обясни Манолова. Тя допълни, че се опитва да посредничи между стопаните на прасета и властта.

Омбудсманът коментира и уволнението на медицинската сестра Мая Илиева от Токуда, която е главен организатор на протести. „Ясно е защо Мая Илиева беше ударена по този начин като вдъхновителка на протести. Опитват се чрез нея да сплашат и останалите, които искат да изкажат мнението си. Прави се опит за разделение между лекари и медицински сестри. Когато протестите на медиците не спряха, започнаха уволненията и мачкането на хората, които ги организират. Утре в 10:00 часа пред болница „Токуда“ ще има протест в защита на Мая“, заяви Манолова.

Политически партии не коментирам, няма как да коментирам и политически проект, заяви Мая Манолова за бъдещата формация „Няма такава държава“ на Слави Трифонов

Източник: epicenter.bg

Виж още публикации на bultimes

 

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от България

Отидете горе