Манолова и Филипова: Хората трябва да могат да обжалват високите сметки за ток, вода и парно!

в България

Манолова и Филипова: Хората трябва да могат да обжалват високите сметки за ток, вода и парно!

Мая Манолова със защита на гражданите от колекторските фирми. Пандемията на тормоз е от години от страна на колекторските фирми. Адвокат Десислава Филипова и Мая Манолова използват тази ситуация в момента и подготвят законови промени. Тези фирми я карат мутренската и често тормозят не само длъжниците, а и роднини, съседи и приятели.

Прехвърлят се несъбираеми дългове на тези колектори и тормозът продължава. Трябват ясни правила уредени със закони! Всеки доставчик на комунални услуги и банка, бърз кредит или някой монопол може да продаде дългът!

Манолова твърди и настоява, че всеки трябва да даде своето съгласие дали може да събират дългът му колекторски фирми. Трябва да се спре и порочната практика на ВИК или електроразпределителното дружество да дават хората на колектор като все пак става дума за монополи, които контролират цената и да спекулират с това. Задължително уведомление трябва да имат клиентите.

Трябва да има контрол и колекторските фирми да имат правила за добрият тон и уронване на престижа на хората. Трябва да има лицензионен режим и ясни правила!Манолова и Филипова са юристи и от години говорят за този проблем. Манолова заяви, че властта толерира всячески тези колекторски фирми. Движение „Изправи се БГ“ и адвокат Десислава Филипова призовават за граждански натиск! Хората трябва да имат механизъм, с който да обжалват сметките за ток, вода и парно!

https://www.facebook.com/Maya.Manolova.1965/videos/3440930275923523/UzpfSTEwOTg5NjQwNzAyOTY1OToyMjc2MDg2Mzg1OTE3Njg/?epa=SEARCH_BOX

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

bulpress tv