Къде да идем на почивка в Европа?

в Любопитно

Ако сте посещавали някоя от популярните дестинации в Европа, познавате тълпите, неразумно високите цени и шума, от които не можете да избягате. И най-вероятно вече започвате да се оглеждате за по-малко познати островни или приключенски местенца, попадащи в полезрението само на истинските изследователи. Вижте няколко не толкова познати кътчета в Европа, за посещението на които няма да съжалявате:

Маретимо, Италия

Маретимо е най-отдалеченият от трите западни бряга на островите Егади, което вероятно обяснява защо повечето международни туристи (с изключение на любителите на гмуркането) не знаят за него. Можете да стигнете до тук с фериботи от Трапани. Островът се намира в морски природен резерват и е предпочитан от водолази, плувци и хора, които обичат спокойна атмосфера близо до природата.

Остров Млджет, Далмация, Хърватия

Този див остров – най-зеленият в Хърватия, всъщност е истински рай за авантюристи, които предпочитат да избягат от хаотичния градски живот.

Половината от острова, всъщност, е незасегнат от човешко влияние национален парк. Той е известен със своите бели и червени вина, маслини и козе сирене.

bulpress tv

По-активните туристи ще имат безкрайни възможности за туризъм, плуване и колоездене.

Корнуол, Англия

Районът в южния край на Англия е скрито бижу с диви хълмове и стотици пясъчни плажове. Насладете се на приказната атмосфера, като разгледате красивите пейзажи и следвате стъпките на крал Артур.

Намерете време да посетите Porthmeor Beach, който е много популярен сред сърфистите.

Охридското езеро, Македония

Това е най-голямото и най-красиво тектонско езеро в Македония (има общо три). Заема площ от 353.9 кв. км, а средната му дълбочина е 163.71 м. С уникалната си флора и фауна, то е един от големите биологични резервати в Европа и предлага много активности.

Батуми, Грузия

Грузия – една от най-слабо оценените ваканционни приключенски дестинации, е близо до границата на Европа и Азия. Батуми е красив черноморски курорт и пристанищен град.

Неговата ботаническа градина от 108 хектара, която е отворена от 1912 г., е една от най-големите и богати в света.

Нарастващият поток от туристи води тук и големите хотелски марки, които откриват обекти. Идете сега, за да си гарантирате по-автентично изживяване.

Крайбрежието на Крим

Може би сте чували за това чудесно място, което малцина днес посещават заради конфликта между Русия и Украйна, който продължава от 2014 г. насам.

Ако по някакъв начин можете да забравите за политиката, всичко, което ще видите, са зашеметяващите и девствени плажове, малки градове, драматични хълмове. Районът е известен със своето вино и вкусни морски дарове.

Източник: blitz.bg

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе