Косово и Крим

в Самоусъвършенстване

Косово и Крим

Косово и Крим

 

Два свята на християни и мюсюлмани – единият се зачита, а другият отхвърля.

Единият е очертан на картата с много кръв, другия с бюлетини и референдум по които още седят пръските на пурпурната опозиция.

 

Два свята като везните на Темида, но нима не става дума за две територии и оградени с раздор и войни в обръчът им сплетени милиони съдби ?

Косово и Крим – две съвременни държави обособени по най-древни начини и нрави със сила, кръв и смърт земята напоили и върху него държава съградили.

 

 

Нима в Исторически план на зад във вековете всяка страна да не е строена с кръв и война?

И какво значение кой какво признава след като става дума за чужда държава, в която местните така са си решили и това е тяхно право да се събират или да се делят.

bulpress tv

 

Прави впечатление, че някак си има и религиозно разделение, което от векове е в света.

Но пак хората избират на кой Бог да се молят и коя вяра да изповядват, макар че религията като култура се посажда в умовете на децата докато са малки и така никой не се ражда джихадист или пастор, проповедник или с някакъв религиозен сан, но с такъв умира.

 

Религиозните граници също се чертаят географски на държави и страни, а това за което никой не говори, че Ислямът трайно навлиза в християнските земи било с инвазия, било с Хиджра и казват те „ние сме на нашите земи, защото където сме ние там е и Аллах – той е навсякъде“, а Старата Европа позорно мълчи и така един ден пази Боже ще се стигне до нещо като страшният съд може би.

 

Крим или Косово – двете страни на една монета, две държави, две страни изковани с кръв и с цената на много човешки съдби. Косово и Крим -две страни на една монета и как религията може да влияе, и как религията граници чертае?

 

Виж още публикации на bultimes

 



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Самоусъвършенстване

Отидете горе