Кехлибарената стая на Eкатерина Велика: Може би е в златния нацистки влак

в Любопитно

Нацисткият влак, най-голямата мистерия, може би съдържа части от известната „Кехлибарена стая“ (Amber room)

Прочутата „Кехлибарена стая“ на Екатерина Велика, украсена със злато, кехлибар и скъпоценни бижута, е ограбена по време на Втората световна война след влизането на Червената армия в Пруското царство.

Журналистът Том Бовер, автор на публикацията „Нацисткото злато: 50 години нацистко-швейцарска конспирация“, съобщава, че има изключително голяма вероятност в нацисткия влак, който се издирва в целия свят, да са скрити голям брой произведения на изкуството и скъпоценности, а не златни кюлчета, както досега се е предполагало.

Това, което всъщност се надяват историците, да бъде намерено във влака, скрит някъде в полските планини, е известната „Кехлибарена стая“

Кехлибарената стая е изчезнала през 1941 г. от двореца на Екатерина Велика, който се намира недалеч от Санкт Петербург и е служел като лятна вила на руските царе.

Нацистката армия опустошила Кехлибарената стая, чиято стойност е около 250 милиона паунда, когато през 1941 г. влезли в лятната резиденция на руските царе.

„Ако се потвърдят съмненията, че става дума за влака, който съдържа голямо количество произведения на изкуството, в него могат да се намерят диаманти, рубини, скъпоценни камъни и нещо, което отдавна се издирва – известната „Кехлибарена стая“, казва Бовер.

bulpress tv

„Кехлибарената стая“ е била изключително ценно помещение, намиращо се в двореца на Екатерина, и е подарък от краля на Прусия на руския цар Петър Велики през 1716 година

Въпреки че руснаците са се опитали да прикрият истинската стойност на тази стая, залепвайки тапети върху стените, украсени със злато, те не са успели. Германците са знаели какво се крие зад тези обикновени тапети.

Нацистите закарват златната си плячка в двореца Кьонигсберг в тогавашната Източна Прусия, недалеч от днешния Калининград. Въпреки че смятали, че добре са я скрили, цялата плячка изчезнала през 1945 г. при въздушното нападение над града. Някои твърдели, че градът заедно с двореца и неговите тайни завинаги е разрушен при атентатите, обаче има записи, които свидетелстват, че е видян влак с 40 вагона, който се отдалечава от двореца малко преди той да попадне в ръцете на Червената армия.

Бовер смята, че е възможно нацисткият влак, натъпкан със скъпоценности, да пропътува 650 км през Полша до Валбжих на границата с Чехия, където се предполага, че се намира.

Може би изгубеният влак, пълен с нацистките съкровища, се намира на територията на град Валбжих.

Източник: e-zdravey.com

Виж още публикации на bultimes



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Последни от Любопитно

Как се яде мед

Как се яде мед

По 2-3 чаени лъжички на ден са достатъчни От незапомнени времена медът
Отидете горе